Eşsiz güzellikleriyle Abant ve Gölcük ziyaretçilerin rotaları arasında

Bolu’nun en çok ziyaretçi ağırlayan parklarından olan Abant ve Gölcük her mevsim olduğu gibi bu mevsimde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tabiat parklarına, bu sene toplam 1 milyon 100 bin civarında ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

SEYAHAT 11.09.2022, 15:59
Eşsiz güzellikleriyle Abant ve Gölcük ziyaretçilerin rotaları arasında

Bolu'nun önde gelen turizm bölgelerinden olan Abant ve Gölcük tabiat parkları, birçok yerli ve yabancı turiste bölgenin eşsiz güzelliklerini görme fırsatı sunuyor. Doğası, gölleri ve benzersiz güzellikleriyle Abant ve Gölcük her mevsim olduğu gibi bu mevsimde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Tabiatın kalbi Bolu

"Tabiatın kalbi" diye de anılan ve Bolu’nun en çok ziyaretçi ağırlayan tabiat parklarından olan Abant ve Gölcük’ün yüzde 65’i ormanlarla kaplı. Yeşil ve mavinin her tonunu üzerinde barından Abant ve Gölcük tabiat parkları gelen misafirlerini adeta büyülüyor.

Buraya gelen ziyaretçiler, kendilerini etkileyen doğada bir yandan göl kenarında yürüyüş yaparken bir yandan da piknik yapıyor. Ayrıca, golf araçları ile bisikletlere binen misafirler burada tatillerinin keyfini doyasıya çıkarıyor.

Gölcük’te göl kenarında konaklayabilirsiniz

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük’e özellikle İstanbul ve Ankara’dan yerli ziyaretçilerle yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Aynı zamanda Gölcük’te konaklamak da isteyen misafirler, özellikle göl kenarında yer alan bungalov evleri kiralıyor.

Abant’ın eşsiz manzarası kendine hayran bırakıyor

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta olan Abant ise kartpostallık güzelliği ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Abant’a gelen misafirler, milli parkın etrafında bir yandan at ve faytonla gezinti yaparken bir yandan da göl çevresinde yürüyüş yapıp bisiklete biniyor.

Abant Tabiat Parkı’na gelen yerli ve yabancı misafirler, burada bulunan 2 otelde konaklayabilir veya karavan kampında tatillerini yapabilirler.

"Yıl sonuna kadar 1 milyon 100 bin ziyaretçi bekliyoruz"

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, koronavirüs tedbirlerinin kaldırılması ile birlikte Bolu'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi.

Şehir genelinde toplam 151 konaklama tesisinin olduğunu söyleyen Ergül, Bolu’nun 9 binin üzerinde yatak kapasitesinin olduğunu ve geçen seneye göre doluluk oranında da yüzde 25'lik artış olduğunu ifade etti.

Ergül, bu senenin ilk 8 ayında şehre 700 bin civarında yerli ve yabancı turistin geldiğine dikkat çekerek, "Bu yıl sonuna kadar Bolu ilinde 1 milyon turisti ağırlayacağız, ziyaretçi, sayısının toplam 1 milyon 100 bin kadar olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)