Meteoroloji’den İstanbul ve 52 il için kritik açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Trakya ve diğer bölgelerde su baskını ve ani sel görülebileceğine karşı uyarıda bulundu. Diğer bir uyarı da Batı Karadeniz adına yapıldı.

YAŞAM 11.09.2022, 16:19
Meteoroloji’den İstanbul ve 52 il için kritik açıklama

Birden fazla şehre uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz ve Marmara’da gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini açıkladı.

Birçok bölgede kuvvetli yağışlar görülecek

İstanbul'un kuzey bölgelerinin haricinde Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve civardaki diğer kentler adına uyarının sağlandığı Meteoroloji'nin duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "12 Eylül 2022 Pazartesi tarihinde Marmara Bölgesi'nde tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışların günün geç saatleri itibariyle (03:00 TSİ) Trakya'da (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne), sabah vakitlerinden itibaren doğusunda ve kuzeyinde (İstanbul'un kuzey bölgeleriyle Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Anadolu yakası çevreleri) yerel ve kısa süreli olacak şekilde güçlü (21-50 kg/m2) görüleceği tahmin ediliyor."

Su baskını ve sel için uyarı yapıldı

Kuvvetli yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya'da, doğu bölgelerde ise akşam vakitlerinden sonra etkisini azaltacağı bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, kısa süreli fırtınalar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğine değinildi.

Batı Karadeniz’de yağışlar kuvvetli olacak

Toplam 52 şehir adına uyarıda bulunulurken, farklı bir uyarı da Batı Karadeniz adına yapıldı. 12 Eylül Pazartesi günü içerisinde olmak üzere Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu’da gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği ifade edildi.

Sabah saatlerinde başlayacak olan yağışların, bazı bölgelerde olarak kuvvetli şekilde görülebileceğine dikkat çekildi.

Yorumlar (0)