Doğu Ekspresi ile Ankara-Kars turu

Treniniz hareket ettikten sonra yaşayacağınız bu deneyimleri, hayatınız boyunca hatırlayacağınıza eminiz!

SEYAHAT 20.12.2019, 15:30 20.12.2019, 15:29
Doğu Ekspresi ile Ankara-Kars turu

Yolculuk, Ankara'dan başlayıp Anadolu'nun kayalık uçlarına ve Kars kentine kadar uzanıyor. Olağanüstü manzaraya hayran kalacağınız geziler, konforlu koltuklar ve yataklar ile 30 saatinizi bu yolculukta geçirebilirsiniz.

Başlangıç Ankara 

Tren, akşam saatlerinde başkent Ankara'dan hareket etmektedir. Burada da görülebilecek önemli müzeler, camiler ve kale vardır. Kısa bir ziyaretten sonra, her gün sadece birkaç trenin kalktığı, yenilenen tren istasyonundan yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Buzdolabınız, lavabonuz ve iki koltuklu rahat kabininizden Ankara'dan yavaş yavaş uzaklaştığınızı ve kayalık kırların başlamasını da izleyebilirsiniz. 

Karanlık Kanyonu

İliç'den bineceğiniz araba, kısa bir sürede sizi uçan kuşlarla dolu, muhteşem ve sessiz bir vadi olan "Karanlık" Kanyon'a götürür. Motorlu tekne ile Fırat'a doğru bir gezintiye çıkabilirsiniz ve ardından pitoresk Kemaliye'ye doğru ilerleyebilirsiniz. Burada, yerel tatlı badem yemeğini deneyebilir ve trene dönmeden önce otantik bir çayhanede çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Erzincan

Doğu Ekspresi, Erzincan'ın banliyölerinde yani karla kaplı dağlardan oldukça yükseğe tırmanıyor ve nefes kesici bir manzaraya şahit olmamızı sağlıyor. Etrafı çevreleyen ve suyun ormandan düştüğü illüzyonunu yaratan Girlevik şelalelerinin ve Altıntepe kalesinin olduğu yerde iyi korunmuş Bizans mozaikleri bulunmaktadır.  

Erzurum

Akşam durağımız Erzurum ve Erzincan’dan yaklaşık 500 metre yükseklikte. Bu kez tren istasyonu, hareketli ve şehir merkezinde bulunmaktadır. 1200'lü yıllarda yapılan büyük Ulu Camii'nin yanında ilahiyat okulu olarak inşa edilen ikiz kuleli Çifte Minareli Medrese gibi mimari yapılar bulunmaktadır. Ayrıca müze olan Yakutiye Medresesi’nin manzarası da görülmeye değerfir. Trende geçen uzun bir günün ardından, kuzu kebabı kesinlikle yenmelidir. 

Kars

Tren gece yarısından sonra Kars’a varıyor. Kasabada, Rus etkisinden dolayı, bazı yollarda birbirinden ayrılmaları için belirteçler olarak kullanılan hayvan heykelleri vardır. Kars Kalesi bir tepenin üzerindedir ve resmi devlet daireleri de dahil olmak üzere çarpıcı Rus binaları ve Çar Nicholas II tarafından saray olarak inşa edilen Hotel Katerina Sarayı da vardır. 
 

Yorumlar (0)