Doğa tutkunlarının yeni rotası: Sineber Şelalesi

Hakkari'de tabiatıyla ve doğasıyla kendisine hayran bıraktıran Sineber Şelalesi, birden fazla kenttin yanı sıra farklı ülkelerden şehre gelen doğaseverlerin en çok tercih ettiği seyahat rotalardan bir tanesi oldu.

SEYAHAT 14.09.2022, 09:55 14.09.2022, 10:52
Doğa tutkunlarının yeni rotası: Sineber Şelalesi

Güven ve huzur ortamından dolayı senelerdir gün yüzüne çıkamayan güzellikleri tekrar keşfedilen Hakkari'de doğa, kış ve dağ turizminde canlılık yaşanıyor. Şehirde, merkeze 50 kilometre mesafede bulunan Kaval köyü sınırındaki Sineber Şelalesi, kanyonu ve doğasıyla, ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatıyor.

Doğa ve insan bir araya geldi

Edinilen bilgilere göre, yeşilliklere boyanmış kayaların aralıklarından akan, bir kısmı da metrelerce mesafeden aşağı inen suları ile doğa severlere görülmemiş bir an imkanı sağlayan şelale, ziyaretçilerin en çok görmeyi planladığı bölgelerin başında geliyor.

Doğa ile insanın bir araya geldiği bölgede zaman geçiren kişiler, şelaleden akan suyun ortaya çıkardığı ses ile huzur buluyor. Bunun yanı sıra ziyaretçiler şelaleden akan suda yüzerek eşsiz manzaranın tadını çıkarıyor.

“Herkes buraya hayran kalıyor”

Aydın'dan Hakkari’ye bu güzellik için bir ekip oluşturan Hasan Doğukan İnce, köye gelip şelaleyi gördüklerinde farklı bir heyecana kapıldığını aktardı.

Şehirde görülmesi gereken birden fazla bölgenin olduğunu ifade eden Doğukan, "Bu bölge oldukça güzel. Kısaca doğa harikası bir yer diyebiliriz. Ege'de bile bu şekilde bir doğa görebileceğimi düşünmüyorum. Konya’dan, İstanbul'dan da arkadaşlar geldi. Herkes buraya hayran kaldı. Ziyaretçiler de yoğun bir şekilde şelaleyi görmeye geliyor. Bölge güzel, bu yüzden çok güze fotoğraflar çıkıyor. Burası insanların gelerek huzurla dolabileceği bir bölge. Çok etkilendik." şeklinde konuştu.

“Hayran olunası bir yer”

Van'dan bölgeye gelen gruba rehberlik yapan Ömer Demez de bölgenin gezilip görülmesi gerektiğini ifade ederek, "Turizm alanına kazandırılması gerekli olan bir yer. Geçtiğimiz sene burada iple tırmanış gerçekleştirdim. Hayran olunası bir bölge burası. Şelale, yapısı açısından da oldukça farklı. Üç bölümden meydana geliyor. Burası şu an da fazlasıyla ilgi alıyor. Geçtiğimiz yıl da buradaydık. Mevcut durumda da 32 kişilik bir grupla geldik. Bölgede kamp kuracağız." dedi.

Polonya’dan şelaleyi görmek için geldi

Polonya'dan şelaleyi görmek için gelen Magdalena El ise dostlarıyla Hakkari’ye geldiğini ve burada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. El, şelaleyi fazlasıyla beğendiğini ve güzel vakit geçirdiğini söyledi.

“Burada yaşıyorum, ancak doğa harikası olduğunu bilmiyordum”

Herkesi şelaleyi görmek için şehre davet eden Engin Ulalı, "Ben burada yaşıyorum. Ancak böyle bir doğa harikası olduğunu bilmiyordum. Bütün insanları buraya çağırıyorum. Şelalenin harika bir suyu var. Bunun yanı sıra manzarası de süper. 50-60 kişiden oluşan yabancı ve yerli ekipler geliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)