Doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası

Amanosların hayvan ve bitki çeşitliliği yönünden en zengin alanı olan Huzurlu Yaylası, yeşilin her bir tonunu barındırdığı tabiat güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

SEYAHAT 05.06.2023, 18:15
Doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği mensuplarından meydana gelen yaklaşık olarak 20 kişilik bir ekip, doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Huzurlu Yaylası'na gezi organize etti.

Fotoğrafseverler, Amanosların yaklaşık olarak 1.600 rakımlı, hayvan ve bitki çeşitliliği bakımından en zengin alanlarından biri olan yaylayı fotoğrafladı.



"Harika fotoğraflar çıkarttık"

GAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği) Başkanı Yakup Yener, basın mensuplarına, bölgenin güvenli bir hale gelmesiyle birlikte sezonun ilk gezisini buraya yaptıklarını dile getirdi.

Bitki çeşitliliği ve tabiatıyla bilinen yaylanın fotoğraf bakımından çok zengin olduğunu söyleyen Yener, şu sözleri sarf etti:

"GAFSAD'da devamlı olarak gösteriler düzenliyoruz fakat bu gösterilerin düzenlenmesi için fotoğraf da çekmek lazım. Yeni kursiyerlerimiz vardı, hem kentimizin bu güzel bölgesini fotoğraflamak istedik hem de kursiyerlerimize fotoğraf gezisi düzenleyelim istedik. Burası kentimiz için çok önemli bir bölge ve en yüksek noktalarından biri, farklı kuşlar, bitkiler yer alıyor. Alçak rakımlı noktalarda göremediğimiz kuşları görebiliyoruz. Tabiat güzelliği farklı bir ortam. Buradan harika fotoğraflar çıkarttık. Ardından bu fotoğraflarla bir sunum hazırlamayı planlıyoruz. Bizim için harika bir gezi oldu."

Yorumlar (0)