Borsa son üç ayın zirvesini test etti

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 5,04 oranında değerlenerek 5 Haziran'ı 5.372,66 puanla tamamlarken, 5.374,58 puanla son üç ayın zirvesini test etti.

EKONOMİ 05.06.2023, 18:43
Borsa son üç ayın zirvesini test etti

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 257,69 puan artarken, işlem hacmi toplamı 102,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Holding endeksi yüzde 5,58, bankacılık endeksi ise yüzde 3,18 oranında değerlendi. Bütün sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 9,22 ile ulaştırma sektörü oldu.



"Türkiye'deki belirsizlikler ortadan kalkıyor"

Türkiye'nin beş senelik kredi risk primi, yaklaşık bir aylık aranın akabinde tekrar 500 baz puanın altına indi.

Ülkemizde bir müddettir süren belirsizliklerin bir bir ortadan kalkması, Türkiye'nin risk primi üzerinde etkili olmaya devam ediyor. 

Ekonomistler, yeni ekonomi yönetiminin mesajlarının piyasalarda müspet karşılandığını, atılacak olan adımların yatırımcıların odak noktasına yerleştiğini dile getirdi.

Ekonominin yeni yönetiminin özellikle enflasyonla mücadeleye işaret etmesinin önemini vurgulayan ekonomistler, son dönemde gerileyen enflasyonla çok daha güçlü mücadele edilmesine yönelik sinyal verilmesinin finansal istikrarı desteklemesinin öngörüldüğünü belirtti.



"Faiz artırım döngüsü sona eriyor"

Ekonomistler, başta Fed (ABD Merkez Bankası) olmak kaydıyla faiz artırım döngüsünün artık yavaş yavaş sona erdirileceğine yönelik tahminlerin de dünya çapında risk algısını törpülediğini kaydetti.

Borsa İstanbul'un da bahse konu haber akışından olumlu yönde etkilendiğini dile getiren ekonomistler, BIST 100 endeksinin son üç ayın zirvesini test ettiğini ifade etti. 

Ekonomistler, yarın (6 Haziran) ülke dışında Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ve Almanya'da fabrika siparişlerinin yakından izleneceğini söyleyerek, teknik bakımdan BIST 100 endeksinde 5 bin 400 düzeyinin direnç, 5 bin ve 5 bin 100 puanın ise destek konumunda bulunduğunu belirtti. 

Yorumlar (0)