Budaklı Kaplıcası,gençlerin ve hayvaların ilgi odağı oldu!

Bitlis’in merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta bulunan ve Güroymak ilçesinin Budaklı köyünde yer alan Budaklı Kaplıcası, fotoğrafçıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Daha önce mandaların girdiği kaplıcaya, bu kez de atlar temizlenmek için girdi!

SEYAHAT 08.02.2021, 17:21
Budaklı Kaplıcası,gençlerin ve hayvaların ilgi odağı oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğal güzelliklerinden bir tanesi olan, Bitlis şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Budaklı Kaplıcası, fotoğrafçıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sıfırın altındaki soğuklarla mücadele edilen bölgede, kaplıca neredeyse 40 derece sıcaklıkta suyuyla ilgi odağı oluyor.

Bu kez mandaların yanında, atların ve gençlerin keyfi fotoğraflandı

Kaplıca, oluşturduğu buharla da fotoğrafçılar içinde bir doğal plato haline dönüşüyor. Güroymak ilçesine yaklaşık 7 kilometre uzakta yer alan Budaklı köyünde bulunan Budaklı Kaplıcası, özellikle hayvan sahibi gençlerin ilgisini çekiyor. Soğuk kış günlerinde sımsıcak suya giren gençler, bir yandan at ve mandalarını da temizlenmeleri için sıcak suya sokuyorlar. Kışın ahırlarından soğuk nedeniyle çıkamayan atar ve mandalar, sıcak suyun keyfini çıkarıyorlar.

Sadece insanların şifa için girdiği bir havuz da mevcut

Daha önce mandaların kaplıcadaki keyiflerini fotoğraflayan fotoğrafçılar, bu kez gençlerin ve atların keyfini fotoğrafladılar. Bölgedeki yerel halk da, bölgeye gelen turistlere kaplıcayı tanıtıyorlar. Kaplıca bölgesinde, ayrıca sadece insanların girebileceği ve şifa bulunacağına inanılan bir havuz da yer alıyor.

Yorumlar (0)