Budaklı kaplıcalarında, Afrika’ya benzeyen görüntüler belirdi

Bitlis merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta yer alan Budaklı köyünde, belgeselleri aratmayan görüntüler ortaya çıktı! Köyde bulunan kaplıcaya giren mandalar, 20 derecenin altındaki havada adeta keyif çıkartıyorlar. 

SEYAHAT 28.12.2020, 14:56 28.12.2020, 14:57
Budaklı kaplıcalarında, Afrika’ya benzeyen görüntüler belirdi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Bitlis’te, 0 derecenin altındaki soğuk hava adeta herkese zorlu günler yaşatıyor. Şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta olan ve Güroymak ilçesine de yaklaşık 7 kilometre uzakta yer alan Budaklı köyünde enteresan görüntüler ortaya çıktı.

Çetin geçen soğuk kış günlerinde ahırlarından çıkamayan mandalar, sahipleri tarafından temizleniyor. Mandalar, 10 günde bir köyde bulunan kaplıcaya temizlenmek için götürülüyorlar. Mandaların temizlenmeleri sırasında, sahipleri de kaplıcaya onlarla birlikte giriyorlar.

Mandalar, 3 saat boyunca kaplıcanın keyfini yaşıyorlar


Kış aylarında mandalar kaplıcaya ihtiyaç duyarken; yaz aylarında ise çamur ve suya daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Kaplıcaya, bölgedeki insanlar da şifa bulmak için geliyorlar. Bölgeye gelen fotoğrafçılar tarafından çekilen mandaların kaplıcaya girdikleri anlar, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Fotoğraflar ayrıca, bölgenin tanıtımı için de bir katkı olarak görülüyor.

35 derece sıcaklıkta olan kaplıcada mandalar, yaklaşık 3 saat boyunca suda kalıyorlar. Bölgede sıcaklık ise sıfırın altında eksi 20 derecelere kadar geliyor. 
 

Yorumlar (0)