Bu yol 'Cennete Açılan Kapı'ya gidiyor

Erzincan'a bağlı Kemaliye ilçesindeki sarp kayalıklara inşa edilen ve 517 demir basamaktan meydana gelen demir yol (Via Ferrata) parkuru, tırmanmak isteyen yabancı ve yerli adrenalin tutkunlarını konuk ediyor. 'Cennete Açılan Kapı' olarak isimlendirilen sabit atlama rampasına çıkabilmek için oluşturulan demir yol parkuru, sporcuları ağırlıyor.

SEYAHAT 29.06.2022, 23:33
Bu yol 'Cennete Açılan Kapı'ya gidiyor

İlçenin batı bölgesindeki kayalıkların üzerinden yarasa atlayışlarının (wingsuit) yapıldığı 'Cennete Açılan Kapı' olarak isimlendirilen sabit atlama rampasına çıkabilmek için oluşturulan demir yol parkuru, yabancı ve yerli sporcuları ağırlıyor.

Yerli ve yabancı adrenalin tutkunları akın ediyor

Kemaliye Belediye Başkanlığı, Kemaliye Kaymakamlığı ile KEMAV (Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı) tarafından 2 bin 200 rakım, 600 metre yüksekliğe sahip olan sarp kayalıklarda kurulan parkur, 517 demir basamaktan meydana geliyor.

Parkur, son iki senede ABD ve Almanya başta olmak kaydıyla Avusturya, Macaristan, Avustralya, İtalya, Meksika ve Şili'den gelen adrenalin tutkunlarını konuk etti.

Yabancı ve yerli maceraseverleri misafir eden parkura zorlu ve tehlikeli tırmanış yapan ziyaretçiler, heyecan dolu ve eğlenceli anlar yaşıyor.

"Rehberlik ve ekipman desteği veriyoruz"

Kemaliye Doğa Sporları Kulübü'nden Başkan Dilşat Özpan, basın mensuplarına, saatler boyunca süren parkur tırmanışı için Kemaliye'ye gelenlerin sayısında önemli oranda artış gözlendiğini ifade etti.

Ülkemizde buna benzer bir tırmanış parkuru bulunmadığını kaydeden Özpan, şu sözleri sarf etti:

"Kulüp olarak burada tırmanmak isteyenlere rehberlik ve ekipman desteği vererek, ilçemizde adrenalin dolu bir gün geçirmelerini tesis ediyoruz. Yeter ki yapmak istesinler. İlçemizin karada, suda ve havada spor yapmaya uygun konumu ve doğası var. Bu parkurda son iki senede yabancı sporcular dahil olmak üzere yaklaşık olarak 2 bine yakın sporcu tırmanış yaptı. Şili'den dahi gelen sporcuların olduğunu gördüm. Hatta ve hatta Meksika gibi ülkelerden gelenler de oldu. Kısacası dünyanın her yerinden tırmanmak için gelenler oluyor. Aslına bakarsanız yabancılar burayı henüz yeni tanımaya başladı."

Yorumlar (0)