Bayram öncesi ulaşım firmalarında yoğunluk başladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kara ve hava ulaşım firmalarında da hareketlilik arttı. 

SEYAHAT 02.07.2022, 15:21 02.07.2022, 16:38
Bayram öncesi ulaşım firmalarında yoğunluk başladı

Son aylarda tarihi seviyelere yükselen bilet fiyatlarına rağmen yoğun talep gören ulaşım firmaları, müşteri yoğunluğuna yetişemeyince ek seferler düzenlemeye başladı. Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 9 Temmuz tarihine kadar birçok ulaşım aracının tıka basa dolu olacağını vurgulayan firma yetkilileri, ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Günde 700 binden fazla yolcu taşınacak

Bayram öncesi ulaşım firmalarına yönelik artan taleple ilgili konuşan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Elimizdeki verilere göre bayram süresi boyunca otobüs firmalarımız günlük 700 bini aşkın yolcu taşıyacaklar. Bayram hareketliliği dün başladı, 18 Temmuz’a kadar devam etmesini bekliyoruz. Tabi bu süre içerisindeki kimsenin mağdur edilmemesi adına da birçok ek sefer düzenlenecek. Şu anda birçok otobüs firması ek seferlerin satışlarını yapmaya başladı” şeklinde konuştu. 

“Özel dönemlerde toplam sefer sayıları günlük 27 bine kadar çıkabiliyor”

Türkiye genelinde toplam 8 bin 500’den fazla otobüsün vatandaşlara hizmet verdiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Toplamda 353 firmamıza ait bu otobüsler ile birlikte inşallah bu bayramda kazasız belasız bir yolculuk süreci yaşanacak. Normal günlerde otobüslerimiz toplamda 12 bin sefer düzenliyordu. Ancak böyle özel dönemlerde toplam sefer sayısı günlük 27 bine kadar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı. 

“Yolcularımız mutlaka biletlerini geri-dönüş olacak şekilde alsınlar”

Açıklamalarının son bölümünde yolculara çeşitli tavsiyelerde bulunan Yıldırım, “Yolcularımız mutlaka biletlerini geri-dönüş olacak şekilde alsınlar. Çünkü otobüs biletleri çok hızlı tükeniyorlar. Bu konuda kimsenin mağduriyet yaşamasını istemeyiz. Yolcu taleplerine karşılamak için bayram süresi boyunca toplam 8 bin adet ek sefer düzenlenecek. Bu seferlerin de satışları başlamış vaziyette” dedi. 

Yorumlar (0)