Bahar çiçeklerinin açtığı Akdamar Adası, ziyaretçilerin akınına uğruyor!

Van kentine yaklaşık 47 kilometrelik bir mesafede bulunan ve yerli yabancı birçok turistin cazibe merkezi haline gelen Akdamar Adası’nda, badem ağaçları çiçek açtı.  Havaların sıcaklamasıyla beraber bambaşka bir güzelliğe sahip olan büyülü ada, binlerce turistin akınına uğradı. 

SEYAHAT 13.04.2021, 12:05 14.04.2021, 09:35
Bahar çiçeklerinin açtığı Akdamar Adası, ziyaretçilerin akınına uğruyor!

Van il merkezine yaklaşık 47 kilometre uzaklıkta bulunan ve Gevaş ilçesine bağlı Akdamar Adası, doğal bir güzelliğe sahip. Havaların ısınması sonucu bahar havasının esmeye başladığı adada, badem ağaçları da çiçek açtı. Yerli ve yabancı turistlerin bol bol ziyaret ettiği büyülü ada, bambaşka bir güzelliğe kavuştu. Pembe ve beyaz renklerin hakim olmaya başladığı çiçeklerle süslenen Akdamar Adası, görsel şölen zevkini herkese yaşatıyor. 



Badem ağaçlarının çiçekleri, büyülü bir doku oluşturdu

Her yıl bünyesinde yüz binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Akdamar Adası, çiçek açan badem ağaçları ve dağların eteklerindeki karla beraber inanılmaz bir manzara oluşturmaya başladı. Turistlerin uğrak noktası haline gelmeye başlayan büyülü ada, ziyaretçilerini Koronavlrüs salgını nedeniyle HES kodu alarak adaya alıyor. Adayı ziyaret eden her turisti, burayı herkesin görmesi gerektiğinin altını çiziyor. Tekne yolculuğu vasıtasıyla ulaşılabilen büyülü adaya giriş, sadece 20 dakika sürüyor. Bünyesinde bulunan kilise ile de büyülü bir doku oluşturan Akdamar Adası, beyaz ve pembe renkleriyle de dokusal bütünlük oluşturdu. Ayrıca büyülü ada, doğa fotoğrafçılarının da akınına uğruyor.



Bol ziyaretçi ağırlıyor
Adada bulunan kilise ise, Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından, 915 yılında yapımına başlanıp, 921 yıllarında sona eren bir kilise olarak dikkat çekiyor. Özellikle İlkbahar aylarında havaların ısınmasından kaynaklı bol ziyaretçi ağırlayan ada, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın başka ülkelerinden de ziyaret ediliyor. Adeta bir nazar boncuğu oluşturan Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası, Artos Dağı’nın henüz erimemiş olan bembeyaz karları, masmavi göl suyu ve badem ağaçlarının çıkardığı pembe beyaz çiçeklerle görsel bir güzelliğe dönüştü.

Yorumlar (0)