12 kilometre yürümeyen buradan çıkamıyor

Dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak nitelendirilen Valla ile bir ucundan diğer ucuna 3 kilometrelik ahşap platformla geçiş yapılan Horma kanyonları, doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

SEYAHAT 27.07.2021, 22:42
12 kilometre yürümeyen buradan çıkamıyor

Kastamonu'ya bağlı Pınarbaşı ilçesinde bulunan Horna ve Valla kanyonları, yurttaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kentin 2.500 nüfuslu Pınarbaşı ilçesi, dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak nitelendirilen Valla ile bir ucundan diğer ucuna 3 kilometrelik ahşap platformla geçilebilen Horma kanyonlarıyla dikkat çekiyor.

12 kilometre yürümek gerekiyor

Derinliği bazı yerlerde 1.200 metreyi bulan ve birçok risk barındırması sebebi ile geçişi en zor kanyonlar arasında gösterilen yaklaşık 12 kilometrelik Valla, seyir teraslarıyla konuklarına doğal güzellikleri seyretme olanağı sunuyor.

Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyü Kanlıçay mevkisinden girilen Valla Kanyonu'ndan dönmek pek mümkün olmadığından, çıkış ancak 12 kilometre yürüdükten sonra Cide ilçesi Loç Vadisi Hamitli köyü üzerinden yapılabiliyor.

Horna Kanyonu'nun doğal havuzu ilgi çekiyor

Zarı Çayı'nı seneler öncesine uzanan yolculuğu esnasında oluşan Horma Kanyonu ise son olarak kayalara çivilerle monte edilmiş olan 3 kilometrelik ahşap platformla bir ucundan diğer ucuna dek yürüyerek geçilebilir duruma getirildi. Ahşap platformdan geçildiği esnada, kanyonun tüm güzellikleri görülebiliyor.

Yaklaşık olarak 3,5 kilometrelik kanyonu geçtikten sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaşan suyun 10 metreden dökülmesiyle meydana gelen doğal havuz da bölgeyi gezenlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Son dönemlerde doğal güzellikleri gün yüzüne çıkarmak maksadıyla yapılan yatırımlar sayesinde, kanyona gelen ziyaretçi sayısı sürekli olarak artmaya devam ediyor.























Yorumlar (0)