Bakan Çavuşoğlu, Tunuslu mevkidaşı ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi'ye ülkemizin Tunus halkına desteğini iletti.

GÜNDEM 27.07.2021, 23:11 28.07.2021, 16:17
Bakan Çavuşoğlu, Tunuslu mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı el-Cerendi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, söz konusu görüşmede, ülkemizin Tunus'un huzuru ve istikrarına verdiği önemin ve Tunus halkına olan desteğinin altını çizdi.

Tunus'ta ne oldu?

Tunus'ta, 25 Temmuz tarihinde muhalefet ve hükümet partilerine yönelik yüzlerce kişinin katılımıyla protesto gösterilerinde bulunulmuş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere, parti merkezleri hedef alınmıştı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden uzaklaştırdığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını açıklamıştı.

Said, kendisini başsavcı olarak ilan ederek yargının alanına da müdahale etmişti.

Hükümeti hedef alan bu darbe girişiminin ardından askerler, Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi ve Tunus Meclis Başkanı ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said'in aldığı kararlar üzerine halkı barışçıl mücadeleye davet eden Gannuşi, yasal bir dayanağı olmayan bu adımın bir 'darbe' olduğuna işaret etmişti.

Kays Said ise tarihi bir sorumluluğu üstlendiğini, aldığı kararların anayasaya tamamen uygun olduğunu belirterek, bunu 'darbe' olarak adlandıranlardan 'hukuk derslerini gözden geçirmelerini' talep etmişti.


(Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said)

Yorumlar (0)