110 bin lira maaşı bıraktı, köyüne bu tesisi kurdu

Olgun Atagün adlı yurttaş, gemideki işinden ayrılarak köyünde açtığı tesisle kentin gürültüsünden uzakta vakit geçirmek isteyenlere doğayla iç içe tatil imkanı sunuyor.

SEYAHAT 18.11.2021, 22:45 20.11.2021, 18:15
110 bin lira maaşı bıraktı, köyüne bu tesisi kurdu

Atagün (35), uzak yol başmühendisi olarak görev yaptığı gemideki işini bırakarak Rize'ye bağlı Ardeşen ilçesinde bulunan Yenigöl köyüne dönüş yaptı.

Turizm sektörü için tasarladığı 4 adet bungalov evi tamamlayan genç adam, maddi sebeplerden dolayı Ağustos 2019 tarihinde tekrar gemiye döndü.

Salgının ardından köyüne döndü

Gemide çalıştığı dönemde yeni bungalov evlerin tasarımıyla uğraşan Atagün, COVID-19 salgını sebebiyle Mart 2020 tarihinde yeniden memleketine döndü ve işinden ayrıldı.

Atagün, inşasında köy sakinlerinin de emek verdiği 6 bungalov evle ilerlettiği ve 'DoğadaKal' ismini verdiği tesisine dair fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Zemininin tamamen camla kaplı kısımlarında alttan geçen dere suyunun net bir şekilde görülebildiği evleriyle ilgi çeken ve 14 kişinin ekmek kapısı olan tesis, doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler tarafından yoğun rağbet görüyor.

"Maaşım iyiydi fakat hayatım iyi değildi"

Atagün, basın mensuplarına, gemideki işini bırakıp ailesi ve köylülerin desteği ile bungalov evleri inşa ettiğini dile getirdi.

Atagün, gemideki işinde maaşının çok iyi olduğunu söyleyerek, "Maaşım iyiydi fakat güzel bir hayatım yoktu. Sürekli denizdeydim. Belli bir süre sonra sıkıcı bir hal alıyor. Burada mutlu bir şekilde para kazandıktan sonra 10 bin dolar maaşın da bir değeri kalmıyor." şeklinde konuştu. 

"Bu kadar talep görmesini beklemiyorduk"

Tesisi, insanların dinlenerek kentin yorgunluğundan kurtulmalarını sağlamak için açtıklarını dile getiren Atagün, şöyle konuştu:

"İlk etapta 4 adet bungalov ev ile başlangıç yaptık. Talebin fazla olmasına çok şaşırdık. Bu işin buralara geleceğini öngörmüyorduk. An itibarıyla 6 adet bungalov evimiz var ve hepsinin altından dere suyu akıyor."

Anne Emine Atagün ise evladının karada bir işi olmasını çok istediğini söyleyerek, kendi arsalarında kurdukları tesisle evlatlarına yardımcı olduklarını ifade etti. 



















Yorumlar (0)