IMF'den enflasyon uyarısı

IMF (Uluslararası Para Fonu) Sözcüsü Gerry Rice, tedarik zincirindeki aksamaların sürmesi veyahut enflasyon beklentilerinin kısa süreli fiyat hareketleri ile bozulması halinde dünyanın bazı ülkelerinde enflasyonun daha kalıcı bir hal alabileceğini belirtti.

EKONOMİ 18.11.2021, 23:21 19.11.2021, 15:23
IMF'den enflasyon uyarısı

Rice, gerçekleştirdiği basın toplantısında, enflasyonist baskıların çok sayıda ülkede yaygınlaştığını ve arz-talep arasındaki dengesizliğin planlanandan çok daha uzun bir süre devam ettiğini dile getirdi.

"Kalıcı hal alabilir"

Enflasyon beklentilerinin birçok ekonomide genel itibarıyla sabitlendiğinin altını çizen Rice, "Fakat arz kesintileri sürerse veyahut enflasyon beklentileri değişirse, enflasyon çok daha kalıcı bir hal alabilir." yorumunda bulundu.

IMF Sözcüsü, ABD'de enflasyonun önümüzdeki sene düşmesinin öngörüldüğünü aktararak politika yapıcı kişilerin yukarı yönlü risklere karşı hazır vaziyette olmaları gerektiğine işaret etti.

Rice, ABD'de yükseliş gösteren enflasyonun hem ülke hem de global ekonomi için sistemik bir negatif durum oluşturabilecek önden yüklemeli bir politika tepkisi gerektirebileceğini kaydetti.

"Doğal gaz ücretleri düşecektir"

Doğal gaz ücretlerinin dünyanın bazı kesimlerinde rekor düzeylere çıktığına vurgu yapan Rice, ısıtma talebindeki azalma ve arzın ayarlanması ile birlikte enerji fiyatlarının önümüzdeki sene daha normal düzeylere dönmesinin tahmin edildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)