Yıkanmış hurmalara dikkat! İşte hurma almanın püf noktaları

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tezgahlardaki hurmalara ilginin artmasıyla birlikte esnaf vatandaşları geçen yıldan kalan ve yıkanarak yeniden tezgaha konan hurmalar konusunda uyarıyor.

SAĞLIK 12.03.2024, 12:41 Şeyda Gül
Yıkanmış hurmalara dikkat! İşte hurma almanın püf noktaları

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hurmaya talep arttı. Ancak piyasaya sürülen yıkanmış hurmalara karşı esnaftan uyarı geldi. Vatandaşları taze hurmayı nasıl anlayacakları noktasında uyaran esnaf, geçen yıldan kalan bayat hurmaların yıkanarak tekrar tezgahlarda yer alabildiğine dikkat çekti. Vatandaşların fiyatı diğer hurmalara oranla çok daha düşük olan hurmalardan uzak durmalarını söyleyen esnaf, ayrıca diyabet hastaları için de şeker oranı düşük çeşitleri tercih etmesini önerdi.

Aşırı ucuz hurmalar geçen yılın mahsulü olabilir

Hurma satıcısı Orhan Çağlayan Taze, İHA muhabirine yaptığı açıklamada hurma almanın püf noktalarına değindi. Vatandaşlara hurma alırken tadına bakmalarını önerdiklerini ifade eden Taze, yıkanmış ürün aldıkları zaman bu hurmaların eski mahsul olduğunu dile getirdi. “Bunu ayırt etmek biraz zor olabilir ama biraz baktığımız zaman anlayabiliriz” diyen Taze, parlak olmayan biraz da kuru görünen hurmalardan alabileceklerini söyledi. Taze hurmalarda da çok kuru olan ürünleri tercih etmemeleri gerektiğini kaydeden Taze, kuru hurmalarda lif oranının daha az olduğunu dile getirdi. Biraz daha etli denilen canlı hurma tercih edildiğinde daha iyi olduğunu ve bunların lif oranının daha iyi olduğunu aktaran Taze, “Medine hurmaları tercih etmeye çalışsınlar, çünkü Medine hurmalarının lif oranı ve vitamin oranı daha yüksektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)