Yatmadan önce telefon kullananların yaşayabileceği 4 sağlık problemi!

Yatmadan önce telefon kullanımının insan vücuduna nasıl etkilerinin olduğu merak konusu oldu. İşte detaylar…

SAĞLIK 22.06.2022, 16:21 23.06.2022, 10:20
Yatmadan önce telefon kullananların yaşayabileceği 4 sağlık problemi!

Gece yatmaya karar verdiğiniz zaman sosyal medyaya göz atmaktan veya telefon kullanmaktan vazgeçemiyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz.

Bununla beraber, uyumadan hemen önce telefonunuzu kullanmak sağlığınızı sandığınızdan daha da çok etkileyebilir.

Yatmadan önce telefon kullanımının insan vücudu üzerindeki 4 etkisini yakından inceliyoruz.

1. Gözlerinize zarar verir

Sosyal medyada saatlerce gezinerek uzun süre telefon kullandıktan sonra görme kabiliyetinizin aniden bulanıklaştığını fark ettiyseniz, hemen telefonu bırakıp uyumayı düşünmelisiniz.

Akıllı telefonunuzu kullandığınız esnada zorlandığınızda, göz yorgunluğu belirtileri belirir ve zamanla bu da daha büyük bir problemle haline dönüşebilir.

Gözlerinizi korumak amacıyla ekran parlaklığını düşürebilir ve telefonunuzu çok uzun süre kullanmaktan uzaklaşabilirsiniz. Aynı şekilde, telefonlarda bulunan mavi ışık filtresini aktif ettiğinizden de bu arada emin olun.

2. Uyku düzeniniz bozulabilir

Uzun bir günün sonrasında artık yatağa girdiğinizde, haberleri okumak ya mesajlarınızı kontrol etmek için biraz daha zaman harcamak, herkese cazip gelebilir.

Fakat bu alışkanlık göründüğü kadar masum değildir ve yatma saatine yakın telefonunuzu kullanmak iyi bir gece uykusu çekmenizi engelleyebilir.

Akıllı telefonunuzdan gelen mavi ışık sadece görüşünüzü etkilemekle yetinmez, aynı şekilde uyku-uyanıklık döngünüze de zarar verebilir ve bu durum, daha çok sağlık problemine yol açabilir. 

3. Boyun ağrılarınızda artış olabilir

Boyun ağrısı hissine aşinaysanız, yatakta telefon kullanmak mevcut ağrıyı daha da artırabilir.

Ekrana bakmak için öne doğru başınızı eğdiğiniz zaman, boyun kaslarınız zorlanarak ağrıya sebep olur. Telefonunuzu kullanmadan yatmayı hayal edemiyorsanız, kaslarınızı zorlamamak adına göz hizasında telefonu tutmayı deneyin.

4. Cildiniz yaşlı görünebilir

Pahalı cilt bakımları için çok fazla para harcıyor olabilirsiniz, fakat telefonunuzu yatakta kullanmak gibi basit bir olay bile, bütün çabalarınızın boşa gitmesine sebep olabilir.

Telefonunuza baktığınız zaman, boynunuzda kırışıklıklar ve çizgiler oluşur ve bu da olduğunuzdan sizi daha yaşlı gösterir.

Yorumlar (0)