Vaka sayıları ne zaman 100'ün altına inecek? Açıklama geldi

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayılarının, Temmuz ortasına doğru 100'ün altına inebileceğini söyledi.

SAĞLIK 03.06.2020, 12:50 03.06.2020, 12:51
Vaka sayıları ne zaman 100'ün altına inecek? Açıklama geldi

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 1 Haziran itibarıyla normalleşme sürecine adım atılırken, vaka sayılarının gidişatına ilişkin endişeler de ortaya çıktı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer'den konuya ilişkin açıklama geldi.

"Maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmeli"

Prof. Dr. Tezer, normalleşme sürecinde maske takılması, sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi ve hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Söz konusu tedbirlere dikkat edilmesi halinde 15-20 gün içerisinde günlük vaka sayılarında 500’lü rakamlara geçilebileceğini kaydeden Prof. Dr. Tezer, takip eden 15 günde de 100'ün altına inebileceğini aktardı.

"Temmuz ayının ortasına doğru..."

Prof. Dr. Tezer, Haziran ayının sonu gibi günlük vaka sayılarında 500'ün altına inilebileceğini, Temmuz ayının ortasına doğru da 100'lü rakamların altına inilebileceğini ifade etti.

Tedbirlere uyulması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Prof. Dr. Tezer, bundan sonraki sürecin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

"Herkes kendisini enfekte gibi düşünmeli"

Prof. Dr. Tezer, normalleşme sürecinin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde atlatılması gerektiğini belirterek, bu noktada insanlara büyük iş düştüğünü söyledi. 

Her bireyin kendisini enfekte gibi düşünmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Tezer, karşıda bulunan kişinin de enfekte gibi düşünülmesi ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Tezer, normalleşme sürecinin bu şekilde sağlıklı atlatılabileceğini ifade etti.  


 

Yorumlar (0)