Korona hastası doğum günü partisinde yakalandı

Hakkâri'de Covid-19 hastası, polis tarafından doğum günü partisinde yakalandı.

YAŞAM 03.06.2020, 12:56
Korona hastası doğum günü partisinde yakalandı

Hakkâri'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıkan, maske takmayıp izolasyon kurallarını da hiçe sayan kişi, bir iş yerinde arkadaşlarıyla birlikte tertiplediği doğum günü partisinde polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğünün 30 Mayıs günü Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğüne Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıkan bir kişinin kendini izole etmediğini, maske takmadığını ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığını bildirmesi üzerine Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Asayiş ekipleri, izolayson kuralına uymayan ve dahası maske takmayıp sosyal mesafe kurallarını umursamadan insanlarla temas hâlinde olan kişinin, Hakkâri merkezindeki bir iş yerinde arkadaşlarıyla doğum günü partisi düzenlediğini belirledi.

Doğum günü partisinin düzenlendiği iş yerine baskın yapan Hakkâri polisi, doğum günü partisi tertipleyen 4 kişiye 392'şer lira, iş yeri sahibine ise 3150 lira para cezası kesti.

Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekiplerince nakilleri sağlanan kişiler izolasyonun gerçekleşmesi için karantina altına alınırken, partiye katılanlara test yapılmaya başlandı.

Yorumlar (0)