Ünlü İtalyan profesörden Türkiye'ye çağrı!

Mikrobiyoloji ve viroloji alanında İtalya’nın önde gelen saygın profesörlerinden Roberto Burioni, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili Türk uzmanları uyardı. Roberto Burioni, önemli itiraflarda bulundu.

SAĞLIK 19.03.2020, 07:55
Ünlü İtalyan profesörden Türkiye'ye çağrı!

Profesör Roberto Burioni, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) İtalya'da en çok 65 yaş üstündeki yaşlı kesimi etkilediğini belirterek, nüfusun yüzde 23’lük kesimini oluşturan 65 yaş üstündeki insan sayısının vaka sayısının artmasının önemli sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

“İtalya’da yaşamını yitirenlerin sayısı çok yüksek, çünkü bizim ülkemizde yaşlılar fazla" diyen İtalyan Profesör Roberto Burioni, İtalya'daki yaşlıların son derece sosyal bir hayatı olduğunu ifade ederek, “Evden çıkıp, geziyorlar sosyal aktivitelere katılıyorlar. Bu maalesef, virüsün özellikle yaşlılar arasında iki kat hızlı yayılmasına yol açtı ve en çok bu yaş grubunun, enfeksiyonun acı sonuçlarını çekmesine sebep oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüsü ciddiye almadık

İtalyanların koronavirüsü ilk zamanlarda ciddiye almadığını itiraf eden İtalyan Profesör Roberto Burioni, "Hükûmet, ilk günlerde koronavirüsü küçümsedi ve çok ciddiye almadı. Ancak şu anda hükûmet ve herkes ne yapılması gerekiyorsa tam olarak onu yapıyor.” diye konuştu.

İtalya'da geçen haftadan beri uygulanan sıkı karantina önlemlerine de işaret eden ünlü İtalyan Profesör Roberto Burioni, gelecek 15 günlük sürece dikkat çekti.

İtalyan Profesör Roberto Burioni, "Bugün yaptığımızın koronavirüsün yayılması konusunda olumlu ya da olumsuz sonucunu -ki umarım olumlu sonuç verir- iki hafta sonra göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yeni yeni görülmeye başladığını anımsatan İtalyan Profesör Roberto Burioni, Türk meslektaşlarına şu tavsiyelerde bulundu:

"Türk dostlarıma, koronavirüsü son derece ciddi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu virüs, son derece bulaşıcı ve tehlikeli. Türk meslektaşlarım; doktorlar, hemşireler, buna karşı çok iyi hazırlanmalılar çünkü çok sayıda vakayla karşı karşıya kalabilirler."

Bir "Biz de hafife aldık" itirafı da AB'den...

Diğer taraftan AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa olarak başlangıçta Covid-19'u (yeni tip koronavirüs) hafife aldıklarını itiraf etti.

Ursula von der Leyen, “İki hafta önce ya da üç hafta önce kulaklarımıza sert, acımasız gelen bütün bu tedbirlerin şimdi olması gerektiğini anladık’’ itirafında bulundu.

Yorumlar (0)