Türk doktorlardan gurur veren ameliyat

Dünyanın dört bir tarafından gelen 350'den fazla cerrah, Doç. Dr. Süleyman Taş'ın yeni teknikler kullanarak gerçekleştirdiği estetik burun ameliyatını canlı yayında izledi. 

SAĞLIK 20.11.2019, 14:19
Türk doktorlardan gurur veren ameliyat

Acıbadem Maslak Hastanesi'nde "Kapalı Atravmatik Rinoplasti" kursu gerçekleştirildi. 2 gün boyunca devam eden kursa 27 ülkeden 350’den fazla cerrah katıldı. Ayrıca internet üzerinden kursa katılan doktorlar da eğitim aldı. Kursta, burun estetiğinde uygulanan yeni teknikler anlatıldı ve üretilen cihazlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Estetik Cerrah Doç. Dr. Süleyman Taş, burun estetiğinde geliştirdiği 16 yeni tekniği 2 gün boyunca katılımcılara anlatarak, canlı yayında yaptığı burun estetiği ameliyatıyla da uyguladı. Doç. Taş, "Bu alanda dünyada en iyi ülkelerden biri olmayı başardık. Bu Türkiye için gurur verici bir gelişme." diye konuştu.

Yılda 1 milyon burun ameliyatı

"Yabancı cerrahların bu teknikleri öğrenerek ülkelerine dönüp kendi hastalarında uygulamaya başlaması ülkemiz için çok gurur verici bir an" şeklinde konuşan ve burun estetiği cerrahisinin giderek artan bir trend olduğunu ifade eden Doç. Dr. Taş, "Türkiye'de yılda 30 bin, dünyada ise bir milyon burun estetiği ameliyatı yapılıyor. Biz de bu alanda en iyi ülkelerden biri olmayı başardık. Geliştirdiğimiz tekniklerle, yaptığımız sunumlarla ve yüksek kalitedeki ameliyatlarla bunu başardık. Diğer ülkeler de gözlerini o yüzden ülkemize çevirdi ve bunu öğrenmek için Türkiye’ye geliyor.” ifadelerini kullandı.

"Kemik kırılma lafı eskide kaldı"

Süleyman Taş, "Geliştirdiğimiz tekniklerle daha hızlı iyileşmeyi, daha az kanamayı, morarmayı, şişmeyi sağlıyoruz." diyerek açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"İnsan sağlığını daha az hasara sokacağı için çok daha fazla kabul görüyor. Bugün, atravmatik diye adlandırdığımız dokuya hasar vermeyen, dokuyu koruyup zayıflatmadan güçlendiren teknikleri anlatacağız. Artık çekiçle, tokmakla ameliyat yapılmıyor. Çeşitli aletler geliştirildi ve kemiklerin nasıl şekillendireceği estetik bir konsept oldu. Kemik kırılma lafı bizim için çok eskide kaldı. Biz kemikleri kırmadan nasıl şekillendireceğimizi anlatıyoruz. Kemiği kesmeyle, törpülemeyle, şekillendirme yöntemleri artık daha popüler. Heyecanlı bir an ama her zaman yaptığımız ameliyatı aynı özenle tekrar yapmayı umuyoruz."

Yorumlar (0)