Sağlıkçıların ücretsiz ulaşım hakkı uzatıldı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle sağlık çalışanlarına uygulanan ücretsiz ulaşım ve sosyal tesis hakkı süresi 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.

SAĞLIK 28.08.2020, 13:23
Sağlıkçıların ücretsiz ulaşım hakkı uzatıldı

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle (küresel salgın) cephenin en önünde yüz yüze çarpışan sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmak için başlatılan ücretsiz ulaşım ve sosyal tesis kullanım hakkı için verilen süreda uzatma yapıldı.

Sağlık çalışanlarının toplu ulaşım hizmetlerinden ve kamuya ait sosyal tesislerden 2020 yılı sonuna kadar ücretsiz olarak yararlanmasının devam etmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında çıktı.

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" imzası ile Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda şöyle denildi:

"Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin (küresel salgın) yayılımının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personelinin ücretsiz ulaşım hizmetlerinden ve kamuya ait tüm sosyal tesislerden yararlanma hakkı, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır."

Ulaşım

Cumhurbaşkanı Kararı çerçevesinde sağlık personeli, ilgili belediye tarafından karar verilmesi koşuluyla, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunlar tarafından kurulan birlik, müessese, işletme ve şirketler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 2020 yılının sonuna kadar ücretsiz faydalanabilecek.

Sosyal tesis

Ailesini Covid-19 riskinden korumak isteyen ya da mesai kaybını önlemek, zaman tasarrufu sağlamak ve yapılacak çağrılara süratle icabet etmek amacında olan sağlık personeli, görevli olduğu sağlık kuruluşuna yakın bulunan kamu sosyal tesislerinden yararlanabilecek.

Ayrıca görevli olduğu sağlık kuruluşundan başka bir yere görevlendirilen sağlık çalışanları da, 31 Aralık 2020 tarihine kadar kamuya ait sosyal tesisleri ücretsiz kullanabilecek.

Yorumlar (0)