Sağlık Bakanlığına 3250 personel alınacak

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul’daki sağlık tesisleri için 3000 sözleşmeli sağlık personeli ile 250 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu.

SAĞLIK 15.06.2020, 16:53
Sağlık Bakanlığına 3250 personel alınacak

İstanbul'daki sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere 3000 sözleşmeli sağlık personeli ve 250 sürekli işçi alımı yapılacağını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alımların KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanına göre ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme ile yapılacağını bildirdi.

Personel alımlarının 2302'sinin hemşire, 606'sının sağlık teknikeri olacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geriye kalan 92 personelin ise ebe, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen ve sosyal çalışmacı unvanlarında olacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tercih kılavuzunun Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinden erişime açtıktan sonra adayların tercihlerini 16-22 Haziran 2020 tarihleri arasında yapabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personeli alımı için Sağlık Bakanlığının, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) ve İŞKUR'un internet sitelerinin takip edilmesini gerektiğini söyledi.

Yeni atamaların, Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla mücadelesine katkı sağlayacağını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ayrıca 113'ü bakım ve onarım hizmetleri, 108'i temizlik hizmetleri ve 29'u koruma ve güvenlik hizmetleri olarak görev yapmak üzere toplam 250 sürekli işçi alımı yapılacağını belirtti.

İşçi alım duyurusu için Sağlık Bakanlığının Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İŞKUR internet sitelerininin takip edilmesini isteyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni atamaların, vatandaşa daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasına önemli katkılar sağlayacağına olan inancını dile getirdi ve “Hayırlı olsun." dedi.

Yorumlar (0)