Sağlık Bakanlığı vaka tanımını değiştirdi

Türkiye Sağlık Bakanlığından koronavirüs ile ilgili yeni karar! Sağlık Bakanlığı koronavirüste 'vaka tanımını' değiştirdi. Bakanlık bundan sonra "tek başına öksürük şikayeti" olana da test yapacak.

SAĞLIK 03.04.2020, 15:11
Sağlık Bakanlığı vaka tanımını değiştirdi

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) 'vaka tanımı'nda değişikliğe gitti. Ayakta başvuran hastalar için artık tek başına öksürüğü olan ve başka belirtiler bulunmayanlara da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi uygulanacak.

Hangi durumda şüpheli sayılacak?

Sağlık Bakanlığının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sorgulama kılavuzuna göre, ateşi veya öksürük, sadece öksürük, nefes darlığı ve nefes almakta zorluk şikayetlerinden herhangi birisi varsa, hastaya maske takılacak ve Covid-19 için ayrılmış alana yönlendirilecek.

Belirtisi bulunmayan hemen salıverilmeyecek

Üç soruya ("ateş ve öksürük", "yalnızca öksürük", "nefes darlığı ve nefes almakta zorluk") hayır cevabını verenler de hemen salıverilmeyecek.

Asemptomatikler de (hastalık belirtisi göstermeyenler) "son 14 günde kendisinin ya da ev halkından birinin yurtdışından gelip gelmediği", "yakınlarından birinin solunum sıkıntısıyla hastaneye yatıp yatmadığı" ve "yakınlarından birinin Covid 19 olup olmadığı" sorulacak.

Bu sorulardan birine evet yanıtını verirse de o kişiye Covid-19 testi yapılacak.

Yorumlar (0)