Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, şartları neler?

Sağlık Bakanlığı, kendi çatısı altında çalıştırmak için 85 bin personel istihdam edecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da personel alımı yapılacağına dair açıklama gelmesi üzerine birçok kişi tarihleri araştırmaya başladı. Peki Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı sürekli personel şartları nelerdir? İşte detaylar…

SAĞLIK 18.11.2022, 13:57 19.11.2022, 09:07
Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, şartları neler?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak işçi alımları birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. 2022 senesinde atama bekleyen binlerce sağlık çalışanını sevindiren müjde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İlk kısımda 42.500 sağlık çalışanı alımının yapılacağını açıklayan Koca, söz konusu durum hakkında yayınlanacak kılavuzun İŞKUR ve ÖSYM’ye önümüzdeki hafta içerisinde gönderileceğini ifade etti. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, şartları neler? İşte ayrıntılar…

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman?

Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı 85 bin personel alımına dair ayrıntıları açıkladı. Koca, önümüzdeki hafta kılavuzun ÖSYM ve İŞKUR’a yollanacağını aktardı.

Bakan Koca'nın ifadelerinin sonrasında Sağlık Bakanlığı personel alımına dair kılavuzların 14 ve 18 Kasım 2022 günleri arasında erişime açılacağı tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları nelerdir?

85 bin personel alımında herhangi bir mülakat yapılmayacağını ifade eden Bakan Koca, şartların yakın zamanda açıklanacağını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro dağılımı belli oldu mu?

2021 senesinde Sağlık Bakanlığı tarafından en fazla alım Hemşire kadrosuna olmuştu. Bu senede benzer bir şekilde branş alımında Hemşire kadrosunun diğer alanlara göre ön planda olması bekleniyor. Fakat branş ve kadro dağılımına dair henüz net bir bilgilendirme sağlanmadı. Kılavuzun açıklanmasının sonrasında şartlar ve kadro dağılımları net olarak belirlenecektir.

Yorumlar (0)