Saç uzmanlarının güçlü saç sırrı: PRP 

Saçların güçlendirilmesi konusunda günümüzün bir numaralı yöntemi olan PRP tedavisi, kök hücre temeline dayanması sebebiyle kişi için en doğru ve kalıcı yöntem olarak ifade ediliyor. 

SAĞLIK 27.10.2021, 12:22 28.10.2021, 09:50
Saç uzmanlarının güçlü saç sırrı: PRP 

Saç ekim uzmanı Ömer Uğur, güçsüz ve dökülme eğiliminde olan saçlar için günümüzde sık sık uygulanan en etkili ve güvenli yöntemi tanıttı. Platelet Rich Plasma (PRP) isimli yöntemin günümüzde saç merkezlerinde kullanılan yöntemlerin başında geldiğini ifade eden Uğur, yöntemi şu şekilde anlatıyor: “Bu işlem, kök hücre temeline dayanır. Bir çeşit tedavi yöntemidir. Kişinin kendisinden alınan kan, özel tüpte muhafaza edilir. Santrifüj denilen işlemden geçirilir ve bu sayede kan içindeki beyaz kan hücreleri artırılır. Yani kan, trombosit açıdan zengin hale getirilir.” 



Kişiden alınan kan, zenginleştirilip enjekte ediliyor 

Uğur: “Kişinin zenginleştirilen kanı, özel ince uçlu iğneler ile saç köklerine enjekte ediliyor. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürüyor. PRP yönteminden sonra da trombosit uygulanan bölgede doku onarımı başlıyor. Buradaki hasar gören saç kökleri, kendisini onarmaya başlıyor. Kısa sürede güçlenen köklerden yeni saçlar çıkıyor. Bu kan, kişinin kendisinden alındığı ve yine kendisine verildiği için hiçbir risk barındırmıyor. Saç dökülmesinin başladığı anda uygulanabilir. Bu şekilde saç dökülmesi engellenebilir.” 

Yorumlar (0)