Prof. Dr. Şahin, bebekler için BioNTech aşısının test sonuçlarının tarihini açıkladı

BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, bebekler için yapılan BioNTech aşılarının test sonuçlarının eylül ayında, 5-12 yaş arası çocuklara ilişkin sonuçların ise temmuzda gelmesinin beklendiğini açıkladı.

SAĞLIK 29.04.2021, 16:06 30.04.2021, 10:31
Prof. Dr. Şahin, bebekler için BioNTech aşısının test sonuçlarının tarihini açıkladı

Kovid-19’a karşı aşılama çalışmaları dünya genelinde devam ederken yeni girişimlere ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

“Eylül ve temmuzda ilk sonuçlar açıklanabilir”

ABD’li bir ilaç şirketi olan Pfizer ile birlikte Kovid-19 aşısı geliştiren ve BioNTech’in CEO’su olan Prof. Dr. Uğur Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Çocuklar için yapılan aşı denemelerinin sonuçlarına yönelik açıklamalarda bulunan Uğur Şahin, söz konusu verilerin değerlendirme sürecinin 4-6 hafta süreceğini belirtti ve şunları söyledi:

"5-12 yaş çocuklar için temmuzda, daha küçük çocuk ve bebekler için ise eylülde ilk sonuçlar gelebilir. Her şey umduğumuz gibi giderse, veriler değerlendirildikten sonra farklı ülkelerde söz konusu yaş grubundaki bütün çocuklar için bu aşı onayına başvurabileceğiz.”

12 yaş ve üzeri çocukların aşı çalışmaları için Avrupa İlaç Ajansı’na başvurmadan önce son aşamada olduklarını aktaran Şahin, BioNTech aşısının 12-15 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde yüzde 100 etkili olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)