24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tarihlerinde yenilenme yapıldı!

Yirmi dördüncü yılında sinemaseverlerle buluşacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tarih ve içeriklerinde bazı yenilenmeler yapıldı. 27 Mayıs - 3 Haziran tarihlerinde çevrimiçi gösterimlerine başlayacak olan festival, 4 - 11 Haziran’da ise açık hava gösterimleriyle Ankaralı izleyiciyle buluşacak. Festivalin ödül töreni ise, 4 Haziran akşamı yapılacak.

KÜLTÜR-SANAT 29.04.2021, 16:10 30.04.2021, 10:31
24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tarihlerinde yenilenme yapıldı!

Sinemada kadın emeğini öne çıkarmak amacıyla yirmi üç yıldır yapılan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, yirmi dördüncü yılında izleyicisiyle buluşuyor. Temasını ‘Araftan Çıkmak’ olarak belirleyen festival, iki aşamada yapılacak. Bu nedenle tarihlerinde değişime giden festival, . 27 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi gösterimlerine başlayacak. 4 - 11 Haziran tarihlerinde ise açık havada gösterimlerini yapacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, her yıl olduğu gibi Ankara’da yapılacak.



4 Haziran’da açılış töreni gerçekleşecek

İzleyicileriyle Ankara’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern'de açık hava sinemasında buluşacak olan festival, ödül törenini yapacağı zamanı da açıklığa kavuşturdu. 4 Haziran akşamı açılış ve ödül törenini yapacak olan festival, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri, Genç Cadı Ödülü, Tema Ödülleri ve Onur Ödüllerini sahiplerine verecek. Bu kapsamda Onur Ödülünün Zuhal Olcay’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin Ayta Sözeri, Demet Evgar, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e ve Genç Cadı Ödülü’nün ise Ahsen Eroğlu‘na verileceği açıklanmıştı.



Dünya festivallerinden ödüllü filmler, seçkide yer alıyor!

Festivalin bu yılki film programında ise, ilham verici ve dayanışma içerisinde olan kadınların hikayesini konu alan filmler bulunuyor. Bu filmler arasında; Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel ve İzleyici Ödülleri alan ‘Writing With Fire’, Talinn Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan ‘Bir Nefes Daha’,  Venedik’te Geleceğin Aslanı Ödülü ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En iyi Film Ödülü’nü kazanan ‘Hayaletler’ filmleri yer alıyor.

Bosna-Hersek’in Oscar adayı bilinen ‘Nereye Gidiyorsun Aida?’ filmini de gösterecek olan festival, ayrıca Tunus’un Oscar adayı olan ‘Derisini Satan Adam’ yani ‘The Man Who Sold His Skin’ filmini de gösterecek. Festivalin detaylı programı ise, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yorumlar (0)