Maymun çiçeği virüsü, 2 ülkede can aldı

Maymun çiçeği virüsünün hızla yayıldığı İspanya ve Brezilya’da birer hasta yaşamını yitirdi. 

SAĞLIK 30.07.2022, 13:35 31.07.2022, 11:35
Maymun çiçeği virüsü, 2 ülkede can aldı

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine yayılan maymun çiçeği virüsü ile ilgili korkutan açıklama geldi. Bir mesaj yayımlayan Brezilya Sağlık Bakanlığı, virüse yakalanan 41 yaşındaki erkek hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, erkek hastanın kanser tedavisi sebebiyle kemoterapi gördüğü, bu sebeple bağışlık sisteminin zayıf olduğu belirtildi.  

Brezilya’da Acil Durum Operasyon Merkezi kuruldu

Ülke genelinde vakaların hızla arttığını duyuran Brezilya Sağlık Bakanlığı, “Maymun çiçeği virüsünün yayılımını kontrol altına almak amacıyla bakanlığımız bünyesinde bir Acil Durum Operasyon Merkezi hayata geçirilmiştir. Son araştırmalara göre, virüsün bulaştığı erkek vakaların ortalama yaşı 33’tür. Ülkemizde en çok vakanın görüldüğü şehirler ise Minas Gerais, Sao Paulo ve Rio de Janeiro olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Bulaşıcı yaralar vasıtasıyla yayılıyor

Salgındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Brezilya Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Daniel Pereira, “Hastalığın ölüm riski oldukça düşük ancak şu bir gerçek ki yayılmaya devam ediyor. Tespitlerimize göre bu virüs genellikle bulaşıcı yaralar ve bu yaralanmalardan kaynaklanan vücut sıvıları ile yayılıyor. Bu konuda mutlaka tedbirli ve dikkatli olmak gerekir” şeklinde konuştu. 

Maymun çiçeği sebebiyle İspanya’da ilk kez bir kişi hayatını kaybetti

Brezilya’nın ardından tedirgin edici bir diğer haber de İspanya’dan geldi. İspanya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, maymun çiçeği virüsü sebebiyle tedavi altında olan bir hastanın yaşamını yitirdiği duyuruldu. Buna ek olarak İspanya’da 3 bin 750 maymun çiçeği hastasının bulunduğu, 120’sinin ise hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi. 

Yorumlar (0)