Kurban Bayramı'nda tedbirsizliğin bedeli ağır oldu!

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Kurban Bayramı tatili sırasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine dikkat edilmediğini ve son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını ifade etti. 

SAĞLIK 17.08.2020, 16:40
Kurban Bayramı'nda tedbirsizliğin bedeli ağır oldu!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden artmaya başladı.

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını çünkü Kurban Bayramı tatili sırasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmediğini kaydetti. 

14 Temmuz'da günlük tespit edilen vaka sayılarının 1000'in altına gerilediğini ancak maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmediği için günlük vakaların yeniden 1000'lerin üzerine çıktığını aktaran Doç. Dr. Kayıpmaz, son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığına dikkat çekti. 

Doç. Dr. Kayıpmaz, 31 Temmuz-3 Ağustos arasındaki Kurban Bayramı tatili sırasında vatandaşların tatile gittiğini, bazılarının bu tatili yıllık izinleriyle beraber kullandığını ve tedbirlere uyulmadığını ifade etti.

Bu hafta duyurulan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında tedbirsizliğin sonuçlarıyla karşılaşıldığını vurgulayan Doç. Dr. Kayıpmaz, günde 70 binden fazla test yapıldığını kaydetti.

Doç. Dr. Kayıpmaz, bazı insanların vaka sayılarını test sayısına göre az bulduğunu ancak kendisinin bu kadar iyimser yaklaşamayacağını çünkü her vakanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. 

Vakaların tedavisi için üstlerine düşen her şeyi yaptıklarını aktaran Doç. Dr. Kayıpmaz, "tedbirin" tedaviden daha kolay olduğunu ve tedbirlere uyulması halinde tehlikenin azalabileceğini ekledi. 

Yorumlar (0)