Koronavirüs ile bu hastanelerde mücadele edilecek!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle yeni hastaneler inşa edildi. İşte o hastanelerden görüntüler...

SAĞLIK 04.02.2020, 13:40
Koronavirüs ile bu hastanelerde mücadele edilecek!

Çin genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölü sayısı 425’e yükselirken, 2 bin 788’inin durumu ciddi olmak üzere enfekte kişi sayısı 20 bin 438’e ulaştı.

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) taşıdığı şüpheli olanların sayısı 23 bin 214’e, müşahede altına alınanların sayısı ise 171 bin 329’a yükseldi.

Tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs salgını nedeniyle Çin hükümeti yeni bir hamlede bulundu.

10 günden kısa sürede tedbir amaçlı hastaneler inşa edildi. Stadyumlar ile kongre hastane haline getirildi. 

Koronavirüs salgının başladığı yer alan Vuhan kentinde bir kongre merkezi, hastane haline getirildi. 

Sağlık merkezlerinde yüzlerce yatak kuruldu. Yetkililer, sağlık merkezlerinde yatacak hastaların semptomlarına göre ayrılacağını bildirdi. 

Vuhan kentinde bulunan kongre merkezine daha hafif belirtiler gösteren ve durumu daha iyi olan hastaların sevk edileceği kaydedildi.

Diğer yandan, Çin’in Vuhan kentinde koronavirüs salgını sebebiyle 10 günde inşa edilen prefabrik hastanesi dün hizmete açılmıştı.

Bin yataklı hastane, koronavirüs hastalarına özel olarak inşa edilmişti. Söz konusu hastane, Çin'in başkenti Pekin'de 2003 yılında şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) sebebiyle inşa edilen bir hastanenin aynısı olacak şekilde hazırlanmıştı.

İşte Çin'in koronavirüs hastanelerinden görüntüler...


 

Yorumlar (0)