Malatya'da "deprem polikliniği" açıldı

SAĞLIK 04.02.2020, 13:57
Malatya'da "deprem polikliniği" açıldı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde "deprem polikliniği" hizmete açıldı.

Merkez üssü Elazığ ilinin Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara psikolojik destek vermek gayesiyle planlanan "deprem polikliniği", Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı.

Konuya ilişkin Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, depremden etkilenenlere sağlanacak desteğin alanında uzman kişilerin katılımıyla "Psiko-Destek Çalıştayı"nda görüşüldüğü ve burada alınan karar doğrultusunda hastanede deprem polikliniği kurulduğu belirtildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Depremden etkilenen kişilerin travma sonrası neler yaşayabileceğini bilmesi ve buna uygun tutumlar sergilemesi, travmanın etkilerini hafifletmekte ve daha ciddi sorunların oluşmasını engelleyebilmektedir. Bu açıdan oluşabilecek sorunları engellemek amacıyla, hastanemizde görev yapan erişkin psikiyatrisi ve çocuk psikiyatrisi uzmanları, vatandaşlarımıza poliklinik hizmeti verecektir. Tüm vatandaşlarımız randevuya gerek duymaksızın hastanemiz psikiyatri bölümü içerisinde yer alan deprem polikliniğine başvurabilir."

Yorumlar (0)