Konyalı eczacıdan koronavirüs tedbiri

Konya'da eczacılık yapan Hasan Hüseyin Ergüven, koronavirüse nedeniyle ilginç ama etkili bir yöntem buldu. Eczacı Hasan Hüseyin Ergüven, tezgahının önüne çektiği şeffaf brandayla, ilaç alışverişlerinde yakın teması engelleyerek, koronavirüse karşı hem kendi sağlığını hem de müşteri sağlığını koruyor.

SAĞLIK 20.03.2020, 09:15 20.03.2020, 20:33

Konya ilinin Seydişehir ilçesinde bir eczacı, Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı eczanesinde ilginç bir şekilde izolasyon önlemi aldı.

Seydişehir Hacıseyit Ali Mahallesi'nde eczacılık yapan Hasan Hüseyin Ergüven, tezgahların bulunduğu bölümü içine alacak şekilde şeffaf branda çekerek bulduğu izolasyon çözümüyle, yeni tip koronavirüse karşı hem kendisinin ve çalışanlarının sağlığını hem de müşteri sağlığını korumaya çalışıyor.

Brandanın üzerine astığı "Hiçbir virüs alacağımız tedbirden daha büyük değildir. Her şey sizin sağlığınız için" yazısıyla kişisel tedbirin önemine dikkat çeken eczacı Hasan Hüseyin Ergüven, eczane alışverişlerini daha güvenli hale getirmeye çalışıyor.

İlaç almak isteyen insanların seslerinin duyulabileceği şekilde oluşturulan izolasyon düzeneğinde, reçeteler de brandanın arkasında hazırlanıp, açılıp kapanan küçük pencereden müşteriye uzatılıyor ve böylece müşteriyle yakın temas ve solunum alışverişi önlenmiş oluyor.

Düzenekle ilgili "maliyeti düşük ve güvenli" tanımını yapan Konyalı eczacı Hasan Hüseyin Ergüven, "Aslında hem geleneklerimize uygun hem de tıbba uygun hareket etmiş oluyoruz. Yurt dışında işyerlerine müşterileri almayan, camdan açılan küçük percerelerle alışveriş yapan işletmeler gördük ekranlarda. Mesela müşterilerinin tıraşını camdan yapan bir berber görüntüsü var aklımda. Biz bunu yapmak yerine hastalarımızı ya da yakınlarını soğuk havada dışarıda bekletmeyip, içeri alıyoruz. Alışverişimizi yapıyoruz. Ama ilaç ihtiyacı giderilirken hiçbir şekilde temasta bulunmuyoruz. Bu yüzden böyle bir çözüm bulduk." dedi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadelede eczanelerin de hastaneler gibi açık kalmasının hayati öneme sahip olduğunu belirten Konyalı eczacı Hasan Hüseyin Ergüven, fakat toplum sağlığı için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Konyalı eczacı Hasan Hüseyin Ergüven, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Covid-19 (yeni tip koronavirüs) için önemli olan izolasyon. Alacağımız önlemlerle yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenebiliriz. Birkaç ay sabredeceğiz, önlem alacağız, tedbirli olacağız, izole olacağız. Sosyal ilişkilerimizi azaltacağız, birbirimizi anlayışla karşılayacağız. Öpüşmeyeceğiz, tokalaşmayacağız, mümkün olan en az şekilde irtibatta bulunacağız ve biz bu koronavirüsü yeneceğiz. Şerit çekerek 1,5 metre mesafeyi koruyabilirdik çünkü virüsün ulaşabileceği mesafe 1 metre ama biz sıcakkanlı bir toplumuz, yakınlaşmayı severiz. Vatandaşa çok engel olamayacağımızı düşünerek, izolasyon sistemini bu şekilde yaptık ki bunun korumasının da yüzde 100 olduğunu düşünüyoruz. Bulduğumuz çözümün diğer eczanelere de örnek olmasını isteriz. Bireysel tedbirler toplum sağlığını koruyacaktır."

Yorumlar (0)