Kadınlar pazara akın ediyor: İçinde kolajen var

Uzmanların hamsinin derisinde bulunan jelatinin kolajen ihtiva ettiğini ve bunun cildi gençleştirdiğini duyurmasının akabinde hamsiye olan ilgi bir hayli arttı.

SAĞLIK 31.01.2024, 18:15
Kadınlar pazara akın ediyor: İçinde kolajen var

Karadeniz'in incisi olan hamsi, son zamanlarda lezzetinin yanı sıra güzelliğe ve sağlığa sağladığı katkılarla da revaçta. Araştırmacıların hamsinin derisinde bulunan jelatinde 'gençlik iksiri' olarak isimlendirilen kolajen maddesinin olduğunu açıklamasıyla birlikte özellikle kadınlar başta olmak kaydıyla balığa olan ilgi bir hayli arttı. 

Samsun'da balık satan esnaf da önceden evleri koktuğundan dolayı hamsi aldırmayan kadınların, son zamanlarda eşlerine hamsi siparişi verdiğini ifade etti. 



"Bol bol balık tüketilmesi gerekiyor"

Hamsinin cildi güzelleştirdiğini bildiğini dile getiren Serkan Göçer, "Balığın insan sağlığına müspet etkileri olduğunu biliyoruz. Bol bol balık tüketilmesi gerekiyor. Şu anda her bütçeye uygun balık bulmak mümkün. Her balık türünün çeşitli organlara faydalı olduğunu biliyorum fakat hamsinin özellikle cilde faydalı olduğunu bilim insanları söylüyor." dedi.

 

"Satışlarımız eskiye kıyasla arttı"

Kolajenin yararlarının açıklanmasının akabinde hamsiye olan ilginin arttığına dikkat çeken balık satıcısı Onurcan Köse, "Hamsinin kilogramı son iki haftadır 70 lira. Bu balıkta kolajen olduğunu henüz yeni öğrendim. Bu maddenin gençlik ve güzellik iksiri olduğu söyleniyor. Hamsi hem cildi güzelleştiriyor hem de kılçığı sayesinde kemik erimesini önlüyor. Kolajen meselesinden evvel kadınlar evlerinde hamsi pişirmek istemiyorlardı. Daha az koktuğu için mezgit aldırıyorlardı. Şimdi ise hamsi istiyorlar. Satışlarımız eskiye kıyasla arttı." sözlerini sarf etti. 

Balık türlerinin insan sağlığı için yararlı olduğunun altını çizen diğer yurttaşlar da Karadeniz’de herkesin bütçesine uygun balığın olduğuna değindiler.

Yorumlar (0)