İstanbul'da 65+ aşı uygulaması başladı

İstanbul'da Covid-19'a karşı 65 yaş ve 65 yaş üzeri vatandaşlara aşı uygulaması başladı.

SAĞLIK 12.02.2021, 14:42 13.02.2021, 17:20
İstanbul'da 65+ aşı uygulaması başladı

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle mücadele çerçevesinde 65 yaş ve daha üstü vatandaşlar ile 60 yaşın üzerindeki eşlerinin aşılama uygulamaları bugün İstanbul'da, sağlık kuruluşlarında başladı.

Türkiye Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri istikametinde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" programına göre, 14 Ocak 2021'de sağlık çalışanlarına aşı uygulanarak başlatılan süreç, öncelikli risk grubundaki vatandaşların aşılanmasıyla sürüyor.

Dün Twitter'daki @drfahrettinkoca hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, cuma sabahı itibarıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla 60 yaş üzeri eşlerinin Kovid-19'a karşı aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

Bu kapsamda, İstanbul'da 65 yaş ile bu yaşın üstünde yaşa sahip vatandaşlar, ayrıca bunların 60 yaş üstünde olan eşleri, randevu aldıkları sağlık kuruluşlarına giderek aşılarını yaptırmaya başladı.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek ilk doz aşısının yapılmasını bekleyen 68 yaşındaki Veysel Beşiroğlu isimli vatandaş, risk grubunda bulunduğundan korkularının olduğunu fakat aşı ile birlikte rahatlayacaklarını söyledi.

Covid-19 öncesi hayatını çok özlediğini kaydeden Veysel Beşiroğlu, "Salgında en çok sıkıntıyı çeken grup biz olduk. Hep evde kaldık. Çok bunaldık. Her şeyimiz, hayatımız kısıtlandı. Aşıdan sonra inşallah başkalarına da bulaştırmayacağım için iyi olacak." dedi.

Akranlarına aşı olmaları çağrısında bulunan Beşiroğlu, "Bunun bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Korona aşısı için nasıl randevu oluşturuluyor?

Öncelikli grupta yer alan vatandaşların aşı uygulamaları için randevular şuralardan alınıyor:

İnternet sitesi: mhrs.gov.tr
İnternet sitesi: enabiz.gov.tr
Mobil uygulama: Merkezi Hekim Randevu Sistemi
Mobil uygulama: e-Nabız
Telefon hattı: Alo 182

Yorumlar (0)