İngiliz bilim insanları duyurdu: Erkekler yüzde 60 daha fazla risk altında

Değişen çalışma ve beslenme koşulları, sigara ve alkolün de dahil olduğu düzensiz hayat tarzları neticesinde erkeklerin ölüm riskinin kadınlara göre %60 daha fazla olduğu çıktı.

SAĞLIK 17.03.2021, 09:32 17.03.2021, 13:09
İngiliz bilim insanları duyurdu: Erkekler yüzde 60 daha fazla risk altında

İngiltere'de kadınların ve erkeklerin yaşam süreleri hakkında ayrıntılı bir araştırma yapıldı. Her yıl tekrarlanan bu araştırmada bu yıl, 50 yaşın üzerindeki erkeklerin erken ölüm riskinin kadınlara nazaran daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

İngiliz bilim insanlarının Canadian Medical Association Journal isimli dergide yayınladıkları çalışma, erkeklerin erken ölüm riskinin barındırdığı sebepleri de ortaya koydu. Sosyal ve ekonomik durum, sigara ve alkol tüketiminin daha fazla olması, işyerinde mobbinge maruz kalma, medeni durum, yaşam tarzı, spor yapmamak gibi etkenlerin 50 yaş ve üzerindeki kadınları ve erkekleri nasıl etkilediği belirlendi.



Londra Newcastle Üniversitesi ve King's College'de görevli olan bilim insanları 28 ülkeye mensup olan 50 yaş ve üzeri toplamda 179 bin 44 kişi ile görüşme gerçekleştirdi. Bu kişilerin yarısından fazlası ise kadındı. Farklı dinlere, kültürlere, geleneklere ve sosyal statülere sahip olmanın da yaşam sürelerini oldukça etkilediği ortaya çıktı.

Sigara ve kalp hastalıkları ölümü hızlandırıyor

Görüşmeler sonucunda ilk belirlemelere göre genetik veya sonradan oluşan kalp hastalıkları ile sigara kullanım oranı, ölüm riski üzerinde diğer etkenlerden daha fazla etkili. 

Yorumlar (0)