Hipnoterapi ile kişinin güçlü yanlarını keşfetmek mümkün

Uzm. Dr. Burçin Nuri Akal, “Bilinenin tersine hipnoterapi seansları esnasında bilinç açık durumdadır. Telkinlere odaklanmasına rağmen kişi, etrafında olan bitenin farkındadır, onay vermediği telkinleri kabul etmez. Terapide kişinin çözüm becerileri ve güçlü yanları harekete geçirilir” sözlerini kullandı. 

SAĞLIK 06.12.2021, 14:56 07.12.2021, 17:54
Hipnoterapi ile kişinin güçlü yanlarını keşfetmek mümkün

Hipnoterapinin, en eski yapılandırılmış psikoterapi yöntemlerinden biri olduğunu açıklayan Uzm. Dr. Akal, hipnoterapi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

“Hipnoterapi sırasında bilinç açık”

Bilinenin tersine hipnoterapi seansları esnasında bilincin açık olduğunu belirten Uzm. Dr. Akal, “Kişi telkinlere odaklanmasına rağmen etrafında olup biten her şeyin farkındadır, onay vermediği telkinleri kabul etmez. Terapide kişinin çözüm üretme becerileri ve güçlü yanları harekete geçirilir. Hipnoz yoluyla bilişsel davranışçı hipnoterapide kişiyi rahat hissettiren bir düşünce yapısı inşa edilir. Bilişsel yöntemlerle problemin sorgulatılması ve terapotik telkinler yoluyla daha gerçekçi bir senaryonun imajine edilmesine imkan tanınır. Bu işlevsel ve gerçekçi senaryonun alt bilince konumlandırılması hedeflenir. Klasik hipnoterapi ile kıyaslandığında bilişsel davranışçı terapinin hipnozla uygulama alanı çok daha kalıcı ve geniştir. Kilo vermeden cinsel işlev problemlerine, anksiyeteden depresyona, panik bozukluğundan sınav kaygısına kadar geniş yelpazede uyguladığımız güvenilir, tedavi ettiğimiz esnada iyi hissettiren bir tedavi şeklidir” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)