Her görenin hamile sandığı kadının karnından 6,4 kiloluk kitle çıktı 

Son dönemlerde çok fazla kilo aldığından yakınan ve görenlerin de hamile sandığı 35 yaşındaki kadın, doktora başvurduğunda hayatının şokunu yaşadı. Hızlı şekilde ameliyata alınan kadının karnında 6,4 kilo ağırlığında kitle çıktı. 

SAĞLIK 17.06.2021, 10:50 18.06.2021, 13:37
Her görenin hamile sandığı kadının karnından 6,4 kiloluk kitle çıktı 

Amasya’da yaşan 35 yaşındaki 2 çocuk annesi Aysel Geylan, son dönemlerde çok fazla kilo aldığını ve bundan rahatsız olduğunu belirterek doktora başvurmuştu. Aldığı kilo sebebiyle vücudunda ağrılar olduğunu belirten kadına aile hekimi tarafından “gaz şişkinliği” teşhisi konuldu ve spor yapması önerildi. Spor ve egzersiz yapmasına karşın bu şişlikten kurtulamayan kadın, hastaneye başvurdu.  

Kadını hızlı şekilde ultrason ile muayene eden doktor ise midesindeki kitleyi tespit etti ve hastayı hızlı şekilde ameliyata aldı. Görenlerin hamile sandığı ve hatta cinsiyet sorduğu kadının karnından tam 6,4 kiloluk kitle çıkartıldı. 



“İçime nasıl sığmış hayret ediyorum” 



Amasya Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Prof. Dr. Fadıl Kara tarafından ameliyat edilen genç kadın, ameliyattan sonra kitleyi gördüğünde tarif edilemez bir şok yaşamış. Genç hasta, haber ajanslarına, “Ben o kadar büyük bir kitle görmeyi beklemiyordum. İçime nasıl sığmış hayret ediyorum.” şeklinde açıklama yaptı. 

Prof. Dr. Kara ise hastanın hastaneye ilk geldiğinde 9 aylık hamile kadın görünümünde olduğunu, ameliyat sonrasında yapılan tetkiklerle de kitlenin iyi huylu olduğunun saptandığını aktardı ve ekledi: “Senede en az bir kez kanser taraması ve jinekolojik muayenelerin yapılması gerekiyor. Bu taramalar için de özellikle uzman hekimlere başvurmakta fayda var.”

Yorumlar (0)