Her 3 pozitifin birinde semptom yok

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan her üç kişiden birinde semptomların görülmüyor olabileceği kaydedildi.

SAĞLIK 24.03.2020, 13:32 24.03.2020, 13:47
Her 3 pozitifin birinde semptom yok

Hong Kong merkezli South China Morning Post'un Çin hükümetinin gizli belgelerine dayandırdığı haberine göre, şubat sonuna kadar Covid-19 testleri pozitif çıkan 43 binden fazla kişide ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirtiler görülmedi.

Bu kişilerin karantina altına alınıp izlendikleri fakat 80 bin civarında olan resmî doğrulanmış vaka sayısına dahil edilmedikleri ifade edildi.

Öte yandan, yapılan hesaplamalar sonucu testleri pozitif çıkan her üç kişiden birinin semptomları göstermiyor olabileceği belirtildi.

Japonya Hokkaido Üniversitesi'nde epidemiyolog Hiroşi Nişiura ve ekibi tarafından yürütülen çalışmada da Wuhan kentinden tahliye edilmelerinin ardından testleri pozitif çıkanların yaklaşık yüzde 30'unun asemptomatik olduğu kaydedildi.

Aynı şekilde, Güney Kore'de Covid-19 testi pozitif çıkanların yüzde 20'sinin virüsün belirtilerini göstermediğine işaret edilirken söz konusu bulguların, salgını kontrol altına alma çabalarına engel oluşturduğunun altı çizildi.

Yorumlar (0)