"Hareketsiz kalarak günde 400-500 kalori bile yakılmıyor"

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, "Corona günlerinde karantinada, yetersiz hareket nedeniyle evde, günde 400-500 kalori bile yakılmıyor. Bu nedenle porsiyonları küçültmek, kalorisi yüksek gıdalardan kaçınmak, mümkün olduğu kadar hareket etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 11.05.2020, 01:20 11.05.2020, 14:20
"Hareketsiz kalarak günde 400-500 kalori bile yakılmıyor"

Korona virüs salgını insanların günlük hayatının tamamen değişmesine neden olurken, evde geçirilen sürenin artması sonucu yaşanan hareketsizliğin insan sağlığı üzerinde kalıcı hasar bırakmaması için metabolizmayı rutin işleyişine döndürmek gerekiyor.

"Beslenme optimize edilmeli"

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, evde kalınan bugünlerde, corona virüsten sonraki en büyük tehlikenin, aşırı kilo artışı ve obezite olduğuna işaret ederek, bu nedenle beslenmenin optimize edilmesi gerektiğini söyledi.

"Kalıcı hasarlara sebep olunabilir"

Eski günlük rutine dönülmesi ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Göral, "Aksi halde, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması ve buna bağlı kalıcı hasarlar oluşacaktır" dedi.

"Hareketsiz kalarak günlük 400-500 kalori bile yakılmıyor"

Prof. Dr. Göral, corona günlerinde karantinada, yetersiz hareket nedeniyle evde, günde 400-500 kalori bile yakılmadığına dikkati çekerek, "Hâlbuki günde en az 2 bin kalori yakmamız gerekir. Bu nedenle porsiyonları küçültmek, kalorisi yüksek gıdalardan mutlaka kaçınmak, mümkün olduğu kadar hareket etmek gerekiyor. Çikolata, un, cips gibi bol kalorili yığınaklar yapanlar, bunları tükettikten sonra yerine yenisini almaması gerekiyor. Pandeminin giderek gücünü kaybetmeye başladığı bu günlerde, şu sıralar fazla yağ, şeker ve tuz içeren hazır yiyeceklere yönelinmemesi ve aktivitelerimizin mutlaka artırılması gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)