Haftalık koronavirüs tablosu yayımlandı!

1 Haziran'da başlayan uygulamayla birlikte koronavirüs tablosunun haftalık olarak yayınlanması kararı alınmıştı. Sağlık Bakanlığı 30 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında tespit edilen vaka ve ölüm sayılarını açıkladı.

SAĞLIK 14.06.2022, 09:20 14.06.2022, 11:54 Hakan Öksüz
Haftalık koronavirüs tablosu yayımlandı!

Koronavirüs aşı uygulaması, vaka oranının düşmesini sağlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların azalması nedeniyle koronavirüs tablosunun artık günlük olarak yayınlanmayacağını duyurmuştu. 1 Haziran'da başlayan uygulamayla birlikte koronavirüs tablosu, haftalık olarak yayınlanmaya başlandı.

Bir haftada 19 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, 30 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasındaki koronavirüs vakalarına ilişkin verileri paylaştı. Bu tarihlerde koronavirüs kaynaklı ölüm sayısının 19 olduğu belirtildi. Yapılan Kovid-19 testlerinden 7 bin 322'si pozitif çıktı, 7 bin 843 kişi ise iyileşti.

Toplamda kaç doz aşı yapıldı?

Peki salgının başlangıcından bu yana Türkiye'deki toplam vaka sayısı kaç oldu? İlk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020'den tespit edilen vaka sayısının, 15 milyon 78 bin 186 olduğu açıklandı. Ülkede şimdiye kadar toplamda 147 milyon 781 bin 738 doz koronavirüs aşısı yapıldı. 

Aşılama oranlarının yüksek ve düşük olduğu iller

İki veya daha fazla doz aşı yaptıranlarının oranının en fazla olduğu şehirler Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla ve Kırklareli oldu. Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır ve Bingöl ise bu oranın en düşük çıktığı şehirler olarak sıralandı. 

Koronavirüs belirtileri

Koronavirüsün en yaygın belirtileri; ateş, yorgunluk, öksürük ve tat alma duyusunun kaybı olarak öne çıkıyor. Daha seyrek görülen belirtiler arasında ise baş ağrısı, ciltte döküntü, gözlerde kızarıklık ve ishal gibi semptomlar var.

Çin'de karantina devam ediyor!

Koronavirüsün ortaya çıkan son tehlikeli varyantlarından biri Omicron oldu. Salgınla mücadelenin ilk aylarında başarı elde eden Çin, vakaların artması neeniyle önceki aylarda yeniden karantinaya girmişti. 

Ülkede getirilen yeni koronavirüs kurallarına göre üç gün boyunca her vatandaş, her gün PCR testi yaptıracak. Koronavirüs testi pozitif çıkanların bulunduğu binaya girenler, kendi testleri negatif çıksa bile karantinaya alınacak. "Sıfır Kovid uygulaması" ülkede eleştirilere yol açsa da bunun halk sağlığı için zorunlu olduğu kaydedildi.
 

Yorumlar (0)