Gribin ilacı: Kış çayı 

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kış çayı da aktarlardaki yerini almaya başladı. İşin ehli aktarlara göre kış gribinin en büyük ilacı, kış çayı. İçerisinde 13 farklı bitki bulunan kış çayının kilosu 100 TL’den alıcı buluyor. 

SAĞLIK 17.10.2021, 15:32 18.10.2021, 10:25
Gribin ilacı: Kış çayı 

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte gribal enfeksiyon vakalarında artışlar başladı. Hastalığa yakalanmak istemeyenler ile iyileşmek isteyenlerin adresi ise aktarlar oldu. Adaçayı, nane limon, ıhlamur gibi çayları satın alan vatandaşlar özellikle kış gribi için bulunmaz Hint kumaşı olan “kış çayına” rağbeti arttırdı. 

Gribin en etkili ilacı kış çayı 

Kayseri’de 7 senedir aktarlık yapan Hanzala Altun, gribin en etkili ilacının kış çayı olduğunu şu cümlelerle belirtiyor: “Aynı geçen seneki gibi hem Covid-19 hem de kış gribi bir araya geldi. Şu anda insanlar, bağışıklıklarını güçlendirmek için uğraşıyorlar. Aktarlardan alışveriş yapanlar ıhlamur, adaçayı, kuşburnu, zencefil ve zerdeçal gibi ürünleri alıyor. Fakat özellikle anam babam usulü dediğimiz her şeyin karıştırıldığı ürünler de satılıyor. Bu ürünler genelde bağışıklık çayı ya da kış çayı olarak geçiyor. Gribin en etkili ve büyük ilacı olan kış çayının içinde zencefil, tarçın, zerdeçal, kuşburnu, adaçayı, narçiçeği, ıhlamur başta olmak üzere toplamda 13 çeşit bitki bulunuyor.” 



“Karışım, bağışıklığı güçlendirmek için birebir” 

Altun: “Bu karışımın içine, bağışıklığı güçlendirmek için bal, udu hindi, karanfil gibi maddeleri katıyoruz. Bu kadar ürünü farklı farklı alsanız çok pahalıya denk gelebilir fakat bağışıklık çayının 100 gramı 10 TL yani kilosu 100 TL. Bu karışımın içinde satılan ıhlamurun kilosu 200 TL iken kuşburnunun kilosu 25 TL’dir. Biz, her üründen belirli miktarlarda karıştırarak kış çayını oluşturup daha uygun fiyata satıyoruz.” 

“Vatandaşlar, bağışıklığını güçlendirmek için kış çayı içmeli” 

Altun: “Vatandaşlar soğuk havalarda bağışıklıklarını güçlendirmek için kış çayını tüketmeli. Bu çaya ek olarak vücuda direnç kazandıran yiyecekler de tüketilmeli. Şu anda turunçgiller zamanı. Günlük olarak turunçgil alımı yapılmalı ki C vitamini depoları dolsun. Öte yandan propolis alımı, keçiboynuzu özü, çörekotu yağı da tüketilebilir. Gribin ilacı kış çayıdır. Covid-19 pandemisiyle birlikte bu çaya rağbet de arttı. İnsanlar, şu anda bu çayı hem aktarlardan hem de internet üzerinden satın alıyor.” 

Yorumlar (0)