Gıda takviyesi alırken dikkat

Dr. Kübra Cenkçi, ‘‘Gıda takviyesi kullanırken Avrupa Patent Ofisi’nden onaylanmış ve klinik çalışmalarla etkinliği kanıtlanmış olan ürünler tercih edilmeli.’’ dedi.

SAĞLIK 14.01.2022, 00:23 14.01.2022, 17:42
Gıda takviyesi alırken dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cenkçi, çocukların bağışıklık sitemlerinin kuvvetlendirilmesine katkı sunabilecek tavsiyelerde bulundu.

"Nar kabuğu özütü ihtiva eden ürünler tercih edilmeli"

Virüslerin vücuda burun ve ağızdan giriş yaptığını dile getiren Cenkçi, "Virüsü ağızda etkisiz hale getirebilecek gıda takviyelerini tavsiye ediyoruz. Bazı ürünler çocukların bağışıklık sistemine ve virüsten korunmalarına hiçbir katkı sunmuyor. Çocuklara özel olarak geliştirilmiş olan nar kabuğu özütü ihtiva eden ve Avrupa Patent Ofisi tarafından onaylanan ürünler tercih edilmeli. Ağızda 'lizozim' dediğim bir salgı bulunuyor. Bu salgı arttırıldığı zaman, vücudumuza giriş yapan virüsler daha hızlı yok ediliyor. Nar kabuğu özütü, zerdeçal ve zencefil ihtiva eden gıda takviyelerini tavsiye ediyoruz." dedi. 

"Kalabalık ortama girmeden 1 saat evvel alınmalı"

Bahse konu ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında da konuşan Cenkçi, ‘‘İçeriğinin doğal olması çok önemli. Avrupa Patent Ofisi'nin onayına ek olarak klinik çalışmalarda da etkinliğinin kanıtlanmış olması gerekir. Gıda takviyelerini çocuklar ve yetişkinler kalabalık ortama girmeden 1 saat evvel almalılar. Bu sayede virüsün akciğerlere inmesi büyük oranda engelleniyor. Çocuklarda 4 ila 5 yaşlarından itibaren kullanılabilir." diye konuştu. 

Yorumlar (0)