Fahrettin Koca: “İstanbul patladı, 1 hafta sonra da Ankara patlayacak” 

Sağlık Bakanı Koca, son dönemlerde hızlı şekilde artan vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul’daki vakaların son 10 günde 5 kat arttığını belirten Koca, yalnız bu şehirdeki vaka sayısının günlük 20 bini aştığını dile getirdi. Artışın sebebinin Omicron varyantı olduğunu aktaran Koca, Ankara için de benzer uyarılarda bulundu. 

SAĞLIK 31.12.2021, 16:37 01.01.2022, 15:29
Fahrettin Koca: “İstanbul patladı, 1 hafta sonra da Ankara patlayacak” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde hızlı şekilde artan vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulundu. Yalnızca İstanbul’da vakaların son 10 günde 5 kat arttığını belirten Koca, şunları dile getirdi: “Megakent’te vaka sayısı geçtiğimiz hafta 4 bin civarındaydı bu hafta ise 20 bin 500’ü buldu. Beş kattan fazla artış yaşandı. Şaka gibi ama oranlar bu yönde. Günlük toplam vakaların yarısından fazlası, yüzde 52’lik bir kısmı İstanbul’dan çıkıyor. İstanbul’daki vakaların bu denli hızlı artmasının sebebi Omicron varyantı çünkü Megakent, yurt dışıyla en çok bağlantısı olan şehir. Omicron da Türkiye’ye İstanbul üzerinden girdi.” 



Ankara’da da tehlike çanları çalıyor 

Koca: “Başkent’te de şu anda benzer bir tehlike var. Ankara’da vaka sayısı geçtiğimiz hafta 1200 iken bu hafta ikiye katlandı. 1 hafta sonra Ankara patlayacak. Sonra bu tüm Türkiye’ye yayılacak. İstanbul’daki vaka artışı Türkiye genelinde yaşansaydı şu anda günlük en az 100 bin vakadan konuşuyor olacaktır. Çok şükür ki genele yansımadı.” 



Günlük 70 bin vakayı bulacak 

Koca: “Ne yazık ki gidişat bu yönde olacak. İlerleyen dönemlerde günlük 70 bin vaka görülecek. Şu anda tek tesellimiz vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışı ve ölüm oranlarını yükseltmemesi. Tabi bu demek değildir ki tedbirsiz davranabiliriz. Hayır! Vatandaşlar tedirgin ama tedbirli olmalı.” 

Yorumlar (0)