Endişe verici bir araştırma: Kovid, obeziteyi artırıyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde görev alan bir yetkili, ABD'de gerçekleştirdiği bir araştırma neticesinde, Kovid-19 salgını ile beraber çocukluk çağındakilerde obezitenin, daha sık görüldüğüne dikkat çekti

SAĞLIK 17.09.2021, 07:48 17.09.2021, 13:56
Endişe verici bir araştırma: Kovid, obeziteyi artırıyor

ABD'de, Kovid-19'un getirdiği pek çok soruna bir yenisi daha eklendi.

Araştırma ekibinde bulunan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilisi Dr. Alyson Goodman, son dönemde artış gösteren çocukluk çağında obezitenin, salgın ile beraber daha sık görüldüğünü açıkladı.

"Araştırma sonucu endişe verici"

Araştırma sonuçlarının "çocuklarda kilo alımında derin bir artışa" işaret ettiğini belirten Goodman, gelinen noktanın "önemli ve endişe verici" olduğunu ifade etti.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde görev alan Goodman, Kovid-19'un bulaşmasının ardından obezitenin, insanlarda daha ciddi sağlık riskleri doğurabileceğini de kaydetti. 

Çocuk ve gençlerin yüzde 22'si obez

Araştırmada, ABD'de ağustos ayındaki çocuk ve genç nüfusun yaklaşık olarak yüzde 22'sinin obez olduğuna dikkat çekilerek, bu oranın, geçen senenin aynı döneminde yüzde 18 olarak kayıtlara geçtiği hatırlatıldı.

Yüz yüze eğitimin askıya alındığı süreçte, obeziteden en fazla etkilenen yaş grubunun, 6-11 yaşındaki çocuklar olduğuna dikkat çekildi.

Yorumlar (0)