Londra'da silah fuarı önünde İsrail karşıtı protesto

İngiltere'de savaş karşıtları ve Filistin destekçileri, 14-17 Eylül'de düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'nı (DSEI) başkent Londra'da protesto ederek, İsrail'e silah ihracatına son verilmesi yönünde çağrıda bulundu.

DÜNYA 17.09.2021, 07:58 17.09.2021, 17:42
Londra'da silah fuarı önünde İsrail karşıtı protesto

Filistinliler için adalet ve barış kampanyaları gerçekleştiren "Palestine Solidarity Campaign (PSC)"nin organize ettiği gösteriye katılan protestocular, İsrail'e silah temin eden şirketlere çağrıda bulunarak, İsrail'in silahlandırılmasına son verilmesini talep etti.

“İsrail’in silahlandırılmasına son verin”

Etkinliğin gerçekleştirildiği ExCeL Fuar Merkezi önündeki Cundy Park’ta bir araya göstericiler, "İsrail'in silahlandırılmasına son verin" ve "Filistin için özgürlük" yazılı pankartlarla, "İngiliz hükümeti suçlu, Başbakan Johnson suçlu" sloganları attı.

PSC Direktörü Ben Jamal, gösteride bir açıklama yaparak, bu hafta fuara katılan şirketlerin İsrail'e silah sattığını ve İngiltere'de bulunan İsrailli savunma şirketi Elbit Systems'ın da drone temin ettiğini ifade ederek, "Bunlar, Filistin halkını terörize etmek için kullanılıyor." sözlerini kullandı.

“Silahlar, Gazze halkına korku vermek için kullanılıyor”

Söz konusu silahların Gazze halkına korku salmak için kullanıldığını belirten Jamal, İsrail'in silahlandırılmasının engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Protestoya katılan Filistinli göstericiler de İngiltere’ye göç etmeden önce Filistin ve Gazze’nin pek çok bölgesinde yaşadıkları zulüm ve baskıyı anlattı.

Göstericiler, bu ayın başına İsrail'deki Gilboa Hapishanesi'nden 6 Filistinlinin tünellerden kaçmasını temsilen, yere açtıkları Filistin bayrağının üzerine pek çok kaşık bıraktı.

Yorumlar (0)