Eksikliği ölüm riskini artırıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan yeni araştırmaya göre D vitamini eksikliği Covid-19 kaynaklı ölüm riskini artırıyor.

SAĞLIK 12.05.2020, 08:28
Eksikliği ölüm riskini artırıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan yeni bir araştırma, D vitamini eksikliği ile Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı can kaybı oranlarının yüksekliği arasında bağ olabileceğini gözler önüne serdi.

Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesinde bir grup bilim insanı tarafından yapılan çalışmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı yüksek can kayıplarının görüldüğü İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ölüm vakalarında D vitamini seviyelerinin diğer ülkelerdeki vakalarla kıyaslandığında çok daha düşük olduğu belirlendi.

Araştırma grubu başkanı Vadim Backman’ın raporda şu ifadelerine yer verildi:

‘’Analizimiz, Kovid-19’a yakalanmayı engellemese de D vitamini yeterli hastaların ölüm oranlarının yarı yarıya daha düşük olacağını ve komplikasyonları azaltabileceğini gösteriyor.’’

"Şimdilik ek tedavi olarak kullanılabilir"

Araştırma grubu başkanı Vadim Backman, yeni tip koronavirüse karşı daha savunmasız olan Afro-Amerikalılar ve vitamin eksikliğinin yaygın görüldüğü yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini bildirdi.

Bununla birlikte, raporda Covid-19'a karşı tüm insanları D vitamini almaya yönlendirmek için erken olduğu, vitaminin doğru dozda alınmazsa yan etkilerinin bulunabileceği ve nihai sonuçlar için araştırmanın derinleştirilmesi gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)