e-Reçete sistemine 5 dil daha eklendi: HDP’den ‘Kürtçe yok’ diye itiraz gecikemedi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, e-Reçete sistemine Almanca, İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca dillerinin eklendiğini açıkladı. Yeni eklenen dillerin arasında Kürtçe'nin yer alamamasına tepki gösteren HDP kaynakları, yaptığı açıklamada "Hayırlı olsun tabii fakat, bu toprakların kadim bir dili olan Kürtçe nerede, neden Kürtçe’yi sisteme eklemediniz? Hani ülkede Kürt sorunu yoktu, Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 27.08.2023, 17:39 27.08.2023, 17:58
e-Reçete sistemine 5 dil daha eklendi: HDP’den ‘Kürtçe yok’ diye itiraz gecikemedi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklama ile e-Reçete sistemine 5 dilin daha eklendiğini duyurdu. Almanca, İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca dillerinin arasında Kürtçe'nin yer alamamasına ise HDP’den tepki geldi. HDP tarafından yapılan açıklamada, "Hayırlı olsun tabii fakat, bu toprakların kadim bir dili olan Kürtçe nerede, neden Kürtçe’yi sisteme eklemediniz? Hani ülkede Kürt sorunu yoktu, Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca: e-Reçete güncellendi

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "e-Reçetem sisteminde yapılan test işlemi tamamlandı. Yeni eklenen diller, dün sabah saatleri sırasında canlı ortama alınmaya başladı. Tüm dillerin (Almanca, İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca) canlı ortama alınması çalışması ise bugün tamamlanmıştır. Hepimize hayırlı olsun" şeklinde ifadeler kullandı.

HDP’den itiraz gecikmedi

HDP ise e-Reçetem sistemine eklenen dillerin arasına Kürtçe’nin yer alamamasına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile tepki gösterdi. HDP kaynakları paylaşımda "Hayırlı olsun tabii fakat, bu toprakların kadim bir dili olan Kürtçe nerede, neden Kürtçe’yi sisteme eklemediniz? Hani ülkede Kürt sorunu yoktu, Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?" AK Parti'ye destek veren Kürtler, siz bu soruları sormuyor musunuz? Sayın Koca, dilinize hiçbir zaman hakim olamadınız" şeklinde ifadelere yer verdi.

Yorumlar (0)