DSÖ: Ölümler iki katına çıkabilir

DSÖ'den yapılan açıklamada, "Afrika’daki sıtma nedenli ölümler iki katına çıkabilir" uyarısında bulunuldu.

SAĞLIK 24.04.2020, 10:36
DSÖ: Ölümler iki katına çıkabilir

Dünya SAğlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle zarar gören tedarik zincirinin sıtma sebepli ölümleri 2000 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye yükseltebileceği uyarısında bulundu.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Afrika Bölgesi Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) sağlık sektöründe tedarik ve dağıtım zincirine zarar vermesinin sıtmayla mücadeleyi olumsuz etkileyerek can kayıplarını iki katına çıkarabileceği konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü Afrika Bölgesi Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, medya bilgilendirme toplantısında tüm ülkelere seslenerek sıtma önleme çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Yapılan son analizin, cibinlik dağıtım ağının durması ve vaka yönetiminin azalması durumunda Sahra Altı Afrika’daki sıtma kaynaklı can kayıplarının iki katına yükseleceğini gösterdiğini belirten DSÖ Afrika Bölgesi Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, bunun 2000 senesinden bu yana bölgede görülen en yüksek seviye olacağını söyledi.

DSÖ Afrika Bölgesi Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, geçen hafta da Amerika Birleşik Devletleri'nin örgüte mali desteği kesmesinin Afrika kıtasında çocuk felci, sıtma ve AIDS gibi hastalıklara karşı verilen mücadeleyi etkileyeceğini belirtmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, 2018'de Afrika’da yaklaşık 360 bin kişi sıtma sebebiyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)