Dondurulmuş gıdalara dikkat! Korona -20 derecede yaşayabilir

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) eksi 20 derecede uzun bir zaman yaşayabildiğine dikkat çekerek, dondurulmuş gıdaların iyice pişirilerek yenmesi gerektiğini ifade etti. 

SAĞLIK 24.06.2020, 10:48
Dondurulmuş gıdalara dikkat! Korona -20 derecede yaşayabilir

Dondurulmuş gıdalar için yeni tip koronavirüs (Covid-19) uyarısı verildi. 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) oldukça bulaşıcı bir niteliğe sahip olduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Yamanel, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insandan insana damlacık ile bulaşabildiğini söyledi. 

Bu nedenle hızlı bir şekilde yayılım gösterdiğini ve hasta sayılarının da arttığını belirten Prof. Dr. Yamanel, normalleşme sürecine iyi uyum sağlanmasının önemine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Yamanel, normalleşme sürecinde alınan tedbirlere uyulduğu takdirde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşıcılığının azaltılabileceğini belirterek, kuralların unutulmaması ve çok temkinli olunması gerektiğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) eksi 20 derecede uzun bir zaman yaşayabildiğini aktaran Prof. Dr. Yamanel, dondurulmuş gıdalara çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Yamanel, dondurulmuş gıdaların çok iyi pişirildikten sonra yenmesi gerektiğini çünkü yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dondurulmuş gıdalarda potansiyel olarak hayatta kalabildiğini belirtti.

Yorumlar (0)